Nieuws Mercatus tekent voor 6 appartementen in Rutten

Published on januari 19th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Stiepe Staete Rutten: Mix van huur en koop

Deze week heeft Mercatus getekend voor 6 appartementen in de Stiepe Staete in Rutten die bouwbedrijf Roos gaat bouwen op de locatie van het voormalig dorpshuis De Stiepe. Hier komen in totaal 21 levensloopbestendige appartementen.

Naast de 15 koopappartementen komen in dit project 6 appartementen via Mercatus beschikbaar voor sociale huur. De huurappartementen zijn bedoeld voor bewoners van 55 jaar en ouder en beschikken over twee slaapkamers, waardoor ze ideaal zijn voor een of twee personen. Bouwbedrijf Roos verwacht binnenkort te starten met de bouw.

Lees ook: afgelopen oktober kwamen stakeholders bij Mercatus bijeen om te praten over ‘een thuis voor iedereen’.

Duurzaam

De appartementen voldoen qua duurzaamheid aan de eisen van het huidige bouwbesluit. Denk aan uitstekende isolatie, zonnepanelen voor het opwekken van duurzame stroom en het energiezuinig verwarmen van de appartementen met behulp van een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. De appartementen zijn dan ook volledig gasloos. Verder is de aanvoer van frisse buitenlucht geregeld via een energiezuinig mechanisch ventilatiesysteem.

https://www.mercatus.nl/over-ons/nieuws/nieuwsbericht/een-mix-van-huur-en-koopappartementen-stiepe-staete-rutten


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X