Nieuws

Published on april 19th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Nieuwbouw De Ploeger van start!

Mozaïek Wonen en bouwer Trebbe realiseren in Westergouwe in Gouda een nieuw appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen. Op 11 april werd de eerste paal symbolisch geslagen door wethouder Jan Kees Oppelaar, Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen en Arjan Hogenboom, directeur bij Trebbe door het planten van Heideplantjes.

Het nieuwe appartementencomplex heet De Ploeger en wordt gebouwd in de stijl van een pakhuis. Voor woningcorporatie Mozaïek Wonen is dit het eerste nieuwbouwproject in Westergouwe. De verwachte oplevering van de woningen is in juni 2025.

De Ploeger

De 46 appartementen in De Ploeger worden verhuurd in de sociale huursector en zijn bedoeld voor kleine huishoudens. Er komen vijf tweekamerappartementen en eenenveertig driekamerappartementen, verspreid over zeven woonlagen.

Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “Een eigen plek om te wonen is niet vanzelfsprekend. Er zijn duizenden woningzoekenden die steeds achter het net vissen. Daarom bouwen we meer sociale huurwoningen. Dat doen we niet alleen. Samen met gemeenten en ontwikkelaars kijken we hoe we onze opgaven kunnen realiseren. Samen werken we aan sterke wijken!”

Arjan Hogenboom, directeur Trebbe: “De ambitie van Mozaïek Wonen sluit naadloos aan op waar we als Trebbe voor gaan en staan. Vanuit fijne samenwerkingen samen bouwen aan geluk voor de bewoners. We kijken uit naar een voorspoedige bouwtijd. Op naar het hoogste punt.”

Lees ook: eind 2022 startte Mozaïek Wonen met de bouw van 156 huurwoningen.

Blikvanger

De eerste paal van De Ploeger is een mijlpaal: het is het eerste appartementencomplex met sociale huurwoningen van Mozaïek Wonen in Westergouwe. Wethouder Jan Kees Oppelaar: ‘’Ik ben blij dat we in Gouda en in de prachtige nieuwe wijk meer sociale huurwoningen toevoegen. Want we willen dat er voor iedereen in Gouda een fijne plek moet zijn om te wonen, ongeachte de dikte van je portemonnee. De Ploeger wordt bovendien een markante blikvanger bij de entree van Gouda met een historische, pakhuisachtige uitstraling.”

De naam De Ploeger verwijst naar de agrarische geschiedenis van de wijk Westergouwe. De straatnamen in de buurt zijn van de eerste vrouwelijke bestuursleden van de ‘Nederlandse bond voor het vrouwenkiesrecht’ in Gouda en omstreken. Het magazine van deze bond heette destijds ook ‘De Ploeger’.

https://www.mozaiekwonen.nl/over-ons/nieuws-en-persberichten/persberichten


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X