Nieuws

Published on juni 20th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Patrimonium Barendrecht levert appartementen Mr. Lohmanstraat op

Woensdag 1 juni leverde Gebroeders Blokland het eerste gebouw aan de Mr. Lohmanstraat op aan Patrimonium Barendrecht. De bouw van de eerste 31 appartementen is daarmee officieel afgerond. En dat vierden de aannemer, Patrimonium en diverse samenwerkingspartners. Wethouder Dirk Vermaat (Centrumaanpak) verrichtte de symbolische opening door het lint voor de entree met een grote schaar door te knippen.

Duurzame, levensloopvriendelijke sociale huurwoningen

Aan de Mr. Lohmanstraat worden in totaal 93 appartementen gerealiseerd, verdeeld over drie gebouwen. De appartementen zijn levensloopvriendelijk, energiezuinig en gasloos. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming en -koeling. Op het dak van het appartementengebouw zijn PVT-panelen geplaatst. Deze panelen voorzien grotendeels in de energieopwekking van onder meer elektriciteit in de woning en in het gebouw (voor de algemene ruimten en de lift).

Verhuur van de woningen

Inmiddels zijn bijna alle woningen verhuurd. De bewoners van het eerste gebouw, dat ligt tegenover Albert Heijn, worden vanaf woensdag 8 juni uitgenodigd voor het tekenen van het huurcontract. Zodra alle huurders van de drie gebouwen de sleutel hebben ontvangen en klaar zijn met klussen en verhuizen, organiseert Patrimonium Barendrecht een feestelijke bijeenkomst voor de nieuwe huurders en direct omwonenden. Dit doen we om de oplevering te vieren. Voor bewoners is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met de overige buren en buurtbewoners.

Centrumaanpak

Met de Centrumaanpak werkt de gemeente aan een levendig, sfeervol en groen centrum. Een plek waar je graag winkelt, werkt, woont en elkaar ontmoet. Een centrum dat goed bereikbaar en duurzaam is, waar we met slimme oplossingen inspelen op klimaatverandering, waar genoeg woningen en (culturele) voorzieningen zijn en waar je makkelijk kunt parkeren. Het nieuwbouwproject met 93 levensloopbestendige sociale huurappartementen aan de Mr. Lohmanstraat is het tweede nieuwbouwproject van Patrimonium in het centrum. In oktober 2018 leverden we 40 sociale huurappartementen op in Maashoek. Deze woningen werden gebouwd op de locatie van het voormalige postkantoor en de brandweerkazerne.

[Fotograaf Alex Willemsen]

https://www.patrimoniumbarendrecht.nl/over-ons/nieuws-publicaties/laatste-nieuws/nieuwsbericht/oplevering-appartementen-mr-lohmanstraat-aan-patrimonium


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X