Nieuws

Published on februari 14th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

NEZZT realiseert nieuwe generatie circulaire woningen voor gemeente Purmerend

Oirschot, 12 februari 2019 – Uitstraling, maar ook duurzaamheid, snelheid, social return en prijs. Die criteria waren voor de gemeente Purmerend doorslaggevend in de keuze voor NEZZT, onderdeel van bouwbedrijf De Meeuw, als leverancier van in totaal 200 tijdelijke woningen op vier locaties in Purmerend. De gemeente Purmerend is de eerste opdrachtgever waaraan NEZZT haar nieuwe generatie circulaire en flexibele woningen zal leveren die bovengemiddeld scoren op het vlak van energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. 

De gemeente Purmerend heeft in 2018 het besluit genomen om 118 tijdelijke woningen te bouwen, verdeeld over vier locaties in de stad. Een Europese aanbesteding heeft geleid tot de keuze voor het woonconcept van NEZZT. Het college heeft de ambitie om in totaal 200 tijdelijke woningen te realiseren voor inwoners van Purmerend die dringend op zoek zijn naar een woning. Daar blijven ze maximaal 10 jaar staan om daarna – afhankelijk van de behoefte – te worden verplaatst naar andere locaties in Purmerend.

Uitstraling

Bij de beoordeling van de aanbesteding waren naast medewerkers van de gemeente, een architect en een stedenbouwkundige, omwonenden vertegenwoordigd. Alle inzendingen zijn eerst beoordeeld op uitstraling. Inzendingen met een cijfer lager dan een 6, zijn direct afgevallen. De overige inzendingen zijn op duurzaamheid, snelheid en prijs getoetst. Wethouder Thijs Kroese van de gemeente Purmerend: “Wij kijken uit naar de samenwerking met NEZZT. Het is een vooruitstrevend bedrijf, met enthousiaste mensen. Het woonconcept van NEZZT scoorde op alle beoordelingscriteria het beste. Energiezuinig voor toekomstige bewoners, en een mooie uitstraling voor een prettiger uitzicht van de buurt. Wij kunnen niet anders dan heel blij zijn met deze winnaar.”

Beter dan standaard nieuwbouw

Deze nieuwe generatie tijdelijke woningen, ontworpen door bureau voor architectenbureau Kok Harleman, is vrijwel helemaal circulair en niet te onderscheiden van traditionele, permanente bouw. Op het gebied van EPS (Energie Prestatie Score) en GPR (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn) presteren de all-electric woningen zelfs beter dan standaard nieuwbouw. Directeur van NEZZT, Bas de Haan: “Wij gaan in Purmerend woningen realiseren die bovengemiddeld scoren op het vlak van energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.In combinatie met de hoogwaardige afwerking en uitstraling zetten we hiermee een nieuwe standaard neer op het gebied van flexibel en circulair bouwen. Daar zijn we heel trots op.”

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X