Nieuws

Published on november 12th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Nieuwbouw corporatie GroenWest aan Futenlaan in Vinkeveen feestelijk van start

 ‘Wat fijn dat de bouw eindelijk gaat beginnen!’ aldus een nieuwe bewoner aan de Futenlaan. De bouw van 16 appartementen aan de Futenlaan in Vinkeveen is van start gegaan. Afgelopen maandag hebben wethouder Kroon, directeur-bestuurder Karin Verdooren van GroenWest en Ralf Dressel van Bébouw Midreth een symbolische handeling verricht om de start van de bouw te vieren.

De bouw is begonnen
In het bijzijn van de toekomstige bewoners en omwonenden sloegen de wethouder, Karin Verdooren (GroenWest) en Ralf Dressel (Bébouw Midreth) een symbolische eerste paal. Daarmee gaven zij het startsein voor de bouw van 16 appartementen aan de Futenlaan in Vinkeveen. ‘In De Ronde Venen is een grote vraag naar woningen. Met de komst van deze appartementen draagt GroenWest bij aan de wens voor nieuwe, betaalbare woningen. Omdat nieuwe woningen hard nodig zijn, blijft GroenWest zoeken naar locaties om meer woningen te bouwen, aldus Karin Verdooren.

Geschikt voor senioren
GroenWest en Bébouw Midreth, een Koninklijke VolkerWessels onderneming, ontwikkelen samen de sociale huurappartementen. Alle appartementen worden in één kleine woontoren ondergebracht en zijn levensloopbestendig, zodat de woningen ook geschikt zijn voor senioren en voor wie later zorg aan huis nodig heeft. Het gebouw wordt drie woonlagen hoog en voorzien van een lift. Alle woningen liggen rond een portiek en kijken aan verschillende kanten uit over de omgeving. Het worden energiezuinige, gasloze appartementen. Een groot gedeelte van de energie komt uit zonnepanelen en andere duurzame bronnen.

Innovatief concept
Het appartementengebouw wordt geheel gebouwd uit prefab elementen, het Plus2appartementen concept. De hoogwaardige kant-en-klare bouwdelen zoals fundering, vloeren, gevels, dak en trap, maar ook badkamer, toilet, meterkast en installaties worden ‘plug&play’ op de bouwplaats gemonteerd. Hierdoor kunnen de duurzame appartementen in een kortere tijd worden gebouwd.

Circulair bouwen
Plus2appartementen maakt gebruik van biobased materialen met een lage milieubelasting, zoals FSC hout en spaanplaat met minder formaldehyde uitstoot. De details van alle gebruikte materialen zijn vastgelegd in een materialenpaspoort (methodiek Madaster), zodat inzichtelijk is welke materialen zijn verwerkt en of materialen/componenten hergebruikt kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X