Artikelen Nieuwbouw Hoogezand op stoom

Published on juni 20th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Nieuwbouw Hoogezand op stoom

Dit voorjaar startte Lefier met nieuwbouw in de wijk Gorecht-West in Hoogezand. In deze vijfde en laatste fase van de wijkvernieuwing worden 53 woningen gebouwd door Dura Vermeer.

Woningtypes

Lefier bouwt eengezinswoningen in verschillende varianten: klein en groter, met 2, 3 of zelfs 4 slaapkamers, met schuine en platte daken.  Daarnaast komen er patiowoningen en levensloopbestendige woningen met een slaap- en badkamer op de begane grond. Alle woningen zijn gasloos. Tien woningen zijn zogenaamde BENG-woningen. Dat betekent dat het bijna energie neutrale woningen zijn en dus bijna net zoveel energie gebruiken als ze opwekken. De rest zijn NOM-woningen: nul-op-de-meter-woningen. Bij een NOM-woning wordt net zoveel energie opgewekt als in een jaar totaal wordt verbruikt en de teller dus echt op nul staat aan het eind.

Lees ook: https://corporatiebouw.nl/?p=22483&preview=true&_thumbnail_id=22484

Blok voor blok

De woningen worden blok voor blok gebouwd. De nieuwe huurwoningen aan de zuidkant van het woonveld zijn het nieuwst. Daar is achtereenvolgens de fundering gelegd, het casco en metselwerk van de woningen opgebouwd, het dak geplaatst en zijn de pannen met zonnepanelen gelegd. Sinds half mei worden de eerste woningen van binnen afgebouwd.

Aan de noordkant is de bouw net begonnen. Daar zijn palen geboord en worden funderingsbalken en rioleringsleidingen gelegd. Daarna gaat het ook hier snel, zodra het casco wordt opgebouwd. Voor de zomervakantie zijn deze woningen bijna allemaal ‘op hoogte’.

Oplevering

De woningen aan de zuidkant zijn vermoedelijk klaar in oktober. De woningen aan de noordkant volgen begin volgend jaar, in 2 of 3 fases. Het is op dit moment onduidelijk of de woningen op tijd kunnen worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Enexis heeft capaciteitsproblemen, waardoor het op verschillende bouwlocaties lastig is om de planning te halen. Dit is een landelijk probleem.

De nieuwbouw van 53 huurwoningen op het woonveld Van Prinsterer vormt de laatste fase van de wijkvernieuwing Gorecht-West. De vernieuwing heeft 12 jaar in beslag genomen. In totaal zijn bijna 350 woningen door Lefier gesloopt en vervangen door 320 nieuwe. Ook zijn 200 woningen verduurzaamd en gemoderniseerd.

Bron: https://lefier.nl/over-lefier/nieuws-en-publicaties/nieuws/op-stoom-met-nieuwbouw-52-huurwoningen-gorecht-west-hoogezand


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X