Nieuws

Published on december 22nd, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Volgende fase voor nieuwbouwproject Oostzijderpark Zaandam

Deze week vierden de ontwikkelcombinatie Oostzijderpark BV (Timpaan en Ontwikkeladviseur) en wethouder Songül Mutluer de voortgang van nieuwbouwproject Oostzijderpark. Op de voormalige sportvelden nabij station Zaandam-Kogerveld komen ruim 500 woningen, zowel koop als (sociale) huur. Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. startte met de bouw van woonblok D1 ‘Meiboom’ met 24 appartementen en voor woonblok F met 73 sociale huurwoningen tekende Oostzijderpark BV een overeenkomst met woningcorporatie Rochdale. Op het terrein is nu ook een informatiecentrum voor geïnteresseerden.

Wethouder Songül Mutluer is blij met de vorderingen: “Deze nieuwe, groene wijk is een mooie toevoeging aan dit deel van de stad. En de ruim 500 woningen voor starters, jonge gezinnen, ouderen en alles wat ertussen zit, leveren een belangrijke bijdrage aan onze strijd tegen de woningnood. Helemaal omdat er speciale aandacht is voor Zaanse starters en jongeren via ‘Betaalbare Koopwoningen Zaanstad’ en ‘Kamers met Kansen’.”

“Van dromen naar realiseren, dat is wat hier gebeurt en daar zijn wij als team enorm trots op! Hier komt dé nieuwste stadswijk van Zaandam”, aldus Jethro Van Veen (directeur Ontwikkeladviseur). “Hier combineren wij zowel hoogbouw als laagbouw met brede lanen, groenvoorzieningen en waterpartijen. De Delfste stoepen voor de woningen zorgen voor een vriendelijke en sociale overgang tussen de gemetselde gevels en de autoluwe straten.”
Ingeborg De Jong (directeur Timpaan) vult aan: “In deze nieuwe wijk worden appartementen, grondgebonden eengezinswoningen, woon-werkwoningen, starterswoningen én diverse voorzieningen zoals horeca gerealiseerd. Een wijk met een groene en vriendelijke sfeer, goed bereikbaar met de auto en zelfs uitstekend met de trein. Kortom een warm welkom voor iedereen!”

Blok D1 en F

De bouw en verkoop van de 24 koopappartementen in Blok D1 ‘Meiboom’ is gestart. Meiboom ligt op de plek waar de Jacob Israël de Haanstraat de spoorzone snijdt.
Het appartementengebouw Blok F komt in het zuidoostelijke deel van de wijk, langs de nieuwe brede groene laan. Voor deze 73 sociale huurwoningen is er nu een overeenkomst met woningcorporatie Rochdale, de bouw start naar verwachting in de zomer van 2022.

Blok B en C

Voor Blok B en C met 163 woningen was eerder dit jaar al een overeenkomst getekend tussen Oostzijderpark BV en Thunnissen. Dit plandeel is gelegen aan de groene parklaan die door het plan loopt, vanaf het station naar het water van de Gouw. Voor de 64 sociale huurwoningen die hieronder vallen, is er een intentieovereenkomst met woningcorporatie Parteon.

Onthulling informatiecentrum

Op de bouwlocatie is een informatiecentrum geopend, versierd door jonge graffitikunstenaars. Geïnteresseerden krijgen hier vrijblijvend informatie over de plannen en ook de verkoopgesprekken met de makelaars vinden hier plaats. Geïnteresseerden kunnen zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief via www.oostzijderpark.nl.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X