Nieuws

Published on februari 21st, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Nieuwe stap Parkweelde Amersfoort

In de Amersfoortse wijk Kruiskamp sloopt De Alliantie 224 portiekwoningen en 16 kleine seniorenwoningen. Hiervoor in de plaats komt Parkweelde met 320 sociale huurwoningen en 80 middensegment huurwoningen.

De locatie

Parkweelde ligt in de wijk Kruiskamp. In de directe omgeving ligt het Neptunusplein met een groot winkelaanbod, waaronder 2 supermarkten. Het centrum van de binnenstad van Amersfoort is op loopafstand. En de verbinding van het openbaar vervoer is uitstekend. Parkweelde bestaat uit 400 woningen, waarvan 320 sociale huurwoningen en 80 middensegment huurwoningen. Er komen 63 grondgebonden woningen en 337 appartementen. Het gaat hierbij om 2- en 3-kamerappartementen.

Een passend thuis

De vraag naar betaalbare woningen is ook in Amersfoort groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwt het extra woningen en stimuleren het doorstroming. Parkweelde is daar een voorbeeld van. Om ruimte te maken worden 224 verouderde portiekwoningen en 16 kleine seniorenwoningen gesloopt. Hiervoor in de plaats komen 400 nieuwe en duurzame woningen.

Bouwen in 3 fases

Parkweelde is in 3 verschillende fases verdeeld. Fase 1 betreft de sloop van 96 woningen aan de Vasco da Gamastraat en de bouw van 214 nieuwe woningen (147 sociale huurwoningen en 67 huurwoningen in het middensegment). In fase 2 en 3 worden 63 eengezinswoningen en 123 sociale huurappartementen gerealiseerd


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X