Nieuws

Published on oktober 27th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporaties en gemeente werken samen aan plannen voor 500 verplaatsbare woningen Nijmegen 

Aan de Nieuwe Dukenburgseweg 21 (NDW21) in de Winkelsteeg werkt Talis samen met Portaal, Woonwaarts, SSH& en de gemeente aan een nieuwe stadsbuurt. Een buurt, waar je kunt wonen, ondernemen en ontmoeten. In het tweede kwartaal van 2023  plaatsen we de eerste woningen. Voor de zomer kunnen de eerste mensen in hun nieuwe woning.

We bieden een oplossing voor de grote vraag aan woningen 
“Met de bouw van de 500 verplaatsbare woningen bieden we als Nijmeegse corporaties snel een oplossing voor de grote vraag naar woningen voor jongeren, starters en mensen die met spoed een woning nodig hebben. Het wordt een buurt waar iedereen welkom is. Een samenleving in de letterlijke zin: samen leven”, aldus Ronald Leushuis, Talis-bestuurder en voorzitter NDW21. De woningen zijn verspreid over zeven gebouwen en verschillen van 20m2 tot 60m2.

NDW21 is de aanjager van de ontwikkeling van de wijk Winkelsteeg
Met het project NDW21 versnellen we de noodzakelijke woningproductie. Bovendien is NDW21 de aanjager van de ontwikkeling van de nieuwe wijk Winkelsteeg. Noël Vergunst, wethouder Stedelijke Ontwikkeling: “We zijn blij dat we op NDW21 zo snel kunnen bouwen. Ook verandert er met de plannen voor gebiedsontwikkeling veel in de Winkelsteeg. Winkelsteeg wordt een levendig gebied voor wonen, werken en voorzieningen. We willen met NDW21 flexibel zijn om het gebied aan te kunnen passen na 15-20 jaar.” De realisatie is ook mede mogelijk dankzij een subsidie van het Rijk. Hiermee vangen we ook een deel van de snel gestegen bouwkosten op van het afgelopen jaar.

De woningen zijn van goede kwaliteit 
Verplaatsbare woningen zijn niet van mindere kwaliteit vergeleken met reguliere woningen. De woningen gaan namelijk lang mee, bieden comfort en zijn energiezuinig. DoepelStrijkers Architecten uit Rotterdam ontwierp de woningen. Zij zorgen voor een mooi straatbeeld door te werken met veel verschillende materialen en kleuren. De gebouwen staan in het groen en zijn zo ontworpen dat een campusgevoel ontstaat. De Meeuw Nezzt (Modulaire bouwer) maakt de woningen op hun productielocatie in Oirschot.

NDW21 wordt een levendige buurt voor wonen, ontmoeten en ondernemen
NDW21 wordt een dynamische buurt. Naast de woningen komen er werkruimtes/ateliers voor creatieve ondernemers. Hiermee wordt NDW21 een prettige en levendige woon- en werkplek. Het openbaar groen in het gebied wordt zo ingericht dat het uitnodigt om elkaar te ontmoeten. De woningen staan in het groen en parkeren kan alleen aan de randen van het gebied. En we zorgen voor fysieke plekken voor ontmoeting, activiteiten en kleine evenementen. We beginnen klein en laten het langzaam groeien. We spelen hierbij in op de behoefte van bewoners en op de initiatieven van creatieve ondernemers in de stad.

De oplevering vindt waarschijnlijk plaats tussen mei en oktober 2023
De Meeuw Nezzt maakt in de eerste helft van 2023 de woningen op de productielocatie in Oirschot. Vervolgens plaatsen zij het op het terrein van NDW21 in de Winkelsteeg. De oplevering en wanneer de bewoners in de woning kunnen, verschilt per gebouw.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X