Nieuws

Published on december 15th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonforte levert nieuwe NOM-woningen op in Boskoop

Op 9 december ontvingen de huurders van de vijftien nieuwe NOM-woningen aan de Klaverblad en Beemd in Boskoop hun sleutels. De nieuwe huurders zijn dan de trotse bewoners van deze mooie NOM-woningen: comfortabel, zeer energiezuinig en mooi op tijd voor de Kerst klaar.

Van de 15 nieuwe huurders laten 11 huurders een huurwoning leeg achter. Daarmee komen er in Boskoop weer huurwoningen voor gezinnen (6) en starters (5) beschikbaar. Ondanks dat het een klein nieuwbouwproject is, levert het toch een mooie bijdrage aan de doorstroming in Boskoop.

Zelf energie opwekken

‘Nul op de meter’ betekent dat de bewoners (bijna) niets hoeven te betalen voor het gebruik van de elektriciteit, omdat de woning zelf energie opwekt. Op het dak liggen zonnepanelen. Met de combinatie van deze zonnepanelen en energiezuinige installaties in de woning hebben de bewoners met een gemiddeld energieverbruik een zeer lage energierekening. Naast de energieprestatievergoeding die de bewoners aan de corporatie betalen, zijn er dan bijna geen energieverbruikslasten.

Elke woning is uitstekend geïsoleerd en alle ramen hebben drielaags isolatieglas. Er is vloerverwarming en de woningen hebben geen gasaansluiting. In plaats van een cv-ketel hebben de bewoners een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt.

Meer nieuwe woningen

Woonforte bouwt de komende 10 jaar bijna 2.500 nieuwe woningen. Omdat de corporatie ook woningen vervangt en verkoopt, komen er in totaal 1.271 sociale huurwoningen bij. Een deel daarvan komt ook in Boskoop, bijvoorbeeld in de nieuwbouwwijk Waterrijk West. Alle nieuwe woningen zijn gasloos en duurzaam.

https://www.woonforte.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X