Nieuws

Published on oktober 26th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Elkien verricht groot onderhoud Noorderhoek 

In de wijk Noorderhoek in Sneek zijn we half september gestart met een zeer omvangrijk onderhoudsproject. Het gaat om maar liefst 338 grote gezinswoningen. Het project duurt in totaal zeker 3 jaar. Dit betekent veel voor de bewoners. Dinsdagmiddag 11 oktober was de officiële feestelijke aftrap. 

Het was een gezellige bedoening op het voetbalveld in de Suffridusstraat. Bewoners kwamen elkaar tegen, kinderen speelden op het springkussen, er was oranjekoek, een feesttent en de herfstzon scheen. Allemaal ingrediënten voor een geslaagde middag.

Directeur bestuurders Peter van de Weg en Chantal Droste van Elkien vertelden tijdens het openingswoord dat ze blij waren dat het nu dan eindelijk zo ver was. Het project in de Noorderhoek had een lange aanloop. Dit had alles te maken met de omvang en de daarmee gemoeide kosten. Het betreft namelijk een investering van ruim € 24 miljoen.

Met behulp van onder andere een uitgebreide enquête onder de bewoners, inspecties van een groot aantal woningen en input van de klankbordgroep uit de wijk en huurdersplatform Nieuw Elan, kregen we een goed beeld van wat er nodig was. Al deze informatie heeft bijgedragen aan het uiteindelijke plan.

Na een zorgvuldige voorbereiding van de werkzaamheden met onze ketenpartners Van Wijnen en Jorritsma Bouw zijn we half september echt van start gegaan. Het totale project kent verschillende fasen. We gaan zowel binnen als buiten met de woningen aan de slag. En als alles klaar is, kunnen de bewoners onder andere genieten van een comfortabele goed geïsoleerde en geventileerde woning met 6 zonnepanelen.

Weten wat we in de Noorderhoek precies gaan doen?
Ga dan naar deze pagina.

In de Noorderhoek wonen veel kinderen. Tijdens de feestelijke bijeenkomst gingen de twee directeur bestuurders daarom ‘officieel’ op de foto met twee jongedames uit de wijk. Daarna was er ook voor alle andere aanwezigen gelegenheid om op de foto te gaan. Bovendien was er een springkussen. Dat is altijd een feest. We kijken met veel plezier terug op dit startmoment.

https://www.elkien.nl/over-elkien/nieuws-en-publicaties/laatste-nieuws/nieuwsbericht/aan-het-werk-in-noorderhoek


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X