Nieuws

Published on november 4th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Novito en corporatie Reggewoon tekenen voor de bouw van acht levensloopgeschikte twee-onder-één-kapwoningen in Wierden

Directeur Niek Nijenhuis van Novito en directeur-bestuurder John Olde Olthof van woningcorporatie Reggewoon hebben het contract getekend voor de nieuwbouw aan de Jan Jansweg in Wierden.

Op deze locatie komen acht levensloopgeschikte woningen in de sociale huursector. De twee-onder-één-kapwoningen worden gebouwd volgens het concept van de industriële bouwer Novito. Bij dit concept worden de woningen in de fabriek in delen gemaakt en op locatie in elkaar gezet. Alle woningen hebben minimaal een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Vier woningen hebben een kap met een tweede slaapkamer op de verdieping. De overige vier woningen hebben een plat dak. Hierdoor zijn de woningen geschikt voor een brede doelgroep.

Twee woningen met voorrang bestemd voor starters
Begin november vindt de toewijzing van de woningen plaats. Twee van de acht woningen worden met voorrang toegewezen aan ingeschreven woningzoekenden tot 30 jaar. Reggewoon vindt het belangrijk dat starters, die zijn aangewezen op sociale huurwoningen, terecht kunnen bij de corporatie.

Ontwerp stimuleert verbinding tussen bewoners
Reggewoon heeft de woningplattegrond bepaald in samenwerking met Novito en IAA architecten. Zo worden de woningen op zo’n manier gebouwd dat de woonkamers gelegen zijn aan het middenterrein. Aan de voorzijde van de woning komt ook het terras, waardoor bewoners elkaar sneller kunnen ontmoeten. Belangrijk in een tijd waarin bewoners, ook met zorg, langer zelfstandig thuis wonen. Ook de woonomgeving speelt daarbij een rol. Reggewoon verwacht door deze manier van bouwen verbinding tussen bewoners te stimuleren.

CO2-neutraal
De nieuwbouwwoningen aan de Jan Jansweg zijn CO2-neutraal. Dit betekent dat bij een gemiddeld gebruik de energiemeter aan het einde van het jaar op nul staat. Op de daken komen zonnepanelen. De woningen worden voorzien van een warmtepomp en zijn gasloos.

Start bouw: eind dit jaar
Bouwer Novito start begin volgend jaar met de bouw van de woningen. In de eerste helft van 2020 vindt de oplevering van de woningen plaats.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X