Nieuws

Published on april 1st, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

1

Nul-op-de-meter-renovatie sociale huurwoningen Hulst door corporatie Woonstichting Hulst

In de Hulster Moerschansstraat heeft Woonstichting Hulst een blok van zes woningen gerenoveerd tot nul-op-de-meter-woningen. In deze woningen kunnen de huurders genieten van de laatste stand der techniek, als het gaat om duurzaam wonen.

Nul-op-de-meter-renovatie
In een nul-op-de-meter-woning wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd. Dit gebeurt door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. De woningen in de Moerschansstraat zijn door een bouwteam volledig onder handen genomen. De woningen zijn voorzien van maximale isolatie en zonnepanelen. De woningen worden verwarmd door een duurzame warmtepomp.  Jurgen Pijcke directeur-bestuurder Woonstichting Hulst: “De pomp is in een technische unit voor het huis geplaatst. Het is erg fijn voor de bewoners dat ze niet thuis hoeven te blijven voor onderhoud aan de warmtepomp.”

Gasloze en CO2-neutrale sociale huurwoningen
Woonstichting Hulst heeft in kaart gebracht hoe ze vóór 2050 hun sociale huurwoningen gasloos en CO2-neutraal kunnen maken. In dit pilotproject aan de Moerschansstraat zijn een groot aantal energiebesparende- en energieopwekkende maatregelen toegepast. Jurgen Pijcke:We zijn erg trots op het resultaat én willen onze huurders bedanken voor hun medewerking en begrip.”

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlOne Response to Nul-op-de-meter-renovatie sociale huurwoningen Hulst door corporatie Woonstichting Hulst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X