Nieuws OFW start met realisatie flexwoningen

Published on januari 12th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Snelle realisatie flexwoningen Dronten dankzij samenwerking Daiwa House en OFW

OFW start in samenwerking met Daiwa House Modular Europe met de realisatie van flexwoningen aan het Gangboord / de Educalaan in Dronten. Hiervoor tekenden beide partijen een aannemingsovereenkomst. De verplaatsbare woningen met permanente kwaliteit worden vanaf september 2024 geplaatst om nog voor het einde van dit jaar de verhuur in te gaan.

Om de flexwoningen zo snel mogelijk te realiseren, wordt gebruikgemaakt van modulaire bouw. Het is een bouwtechniek waarbij woningen in de fabriek worden geproduceerd en gebruiksklaar worden geplaatst en geïnstalleerd op de locatie. Thijs Linschoten (Accountmanager Woningbouw Daiwa House Modular Europe): ‘’Door modulair te bouwen realiseren we woningen sneller, duurzamer en van hogere kwaliteit. Een duurzaam thuis voor iedereen, dat is ons streven.’’

Planning

De voorbereidingen voor de realisatie zijn in volle gang. Nadat de omgevingsvergunning is verleend, wordt in de loop van 2024 gestart met de bouwplaatsinrichting en het plaatsen van de fundering. Vervolgens worden in de tweede helft van 2024 de woningen geplaatst en verhuurklaar gemaakt. “Normaal duurt de ontwikkeling van een woningbouwproject in Nederland gemiddeld 10 jaar. In samenwerking met de gemeente en Daiwa hebben we hier de kans gepakt om in slechts 1,5 jaar tijd ruim zestig hele mooie en betaalbare woningen toe te voegen,” aldus Noek Pouw (directeur bestuurder OFW).

Dringende woonvraag

Gemeente Dronten en OFW tekenden vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van de 62 flexwoningen. “We zijn blij dat OFW voor de ontwikkeling al zo snel een partner heeft gevonden”, aldus wethouder Peter van Bergen. “Dankzij deze flexwoningen kunnen we een flinke groep woningzoekenden sneller aan een woning helpen.” Het gaat bijvoorbeeld om jongeren / starters en statushouders in gemeente Dronten. Vanuit de flexwoning kunnen zij op zoek gaan naar een reguliere woning. Dat draagt bij aan het verminderen van de huidige druk op de woningmarkt.

Locatie in het centrum

De twee appartementengebouwen worden geplaatst aan het Gangboord / de Educalaan in Dronten. Het gebied tussen het Almere college, de moskee en het Gangboord wordt heringericht. Dit levert een groene kwaliteitsimpuls op voor het centrum. Dit gebied is hiermee tevens beter bestand tegen klimaatextremen én deze herinrichting levert een bijdrage aan het vergroten van de biodiversiteit. Ook worden de fietsstructuren aangepast, zodat deze logischer aansluiten op de hoofdstructuren.

https://www.ofw.nl/nieuws/nieuwsbericht/snelle-realisatie-van-flexwoningen-in-dronten-dankzij-samenwerking-daiwa-house-en-ofw


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X