Nieuws

Published on maart 22nd, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Ontdek de optimale energiebalans met Hybride / Add-on warmtepomp

Tot en met begin april organiseert Daikin diverse introductie-sessies in het land, waarin de Daikin Intergas Monobloc Hybride/Add-on warmtepomp wordt voorgesteld aan zakelijke relaties en installatiepartijen. Dit is de introductie van een energiezuinige oplossing voor milieubewuste huiseigenaren bij renovatie- en bij nieuwbouwtoepassingen. Deze warmtepomp zorgt voor optimaal verwarmingscomfort met de juiste balans tussen het verbruik van elektriciteit en gas, rekening houdend met de hoogte van de energieprijzen en de buitentemperatuur. Daarnaast is de ‘plug & play’ installatie een koud kunstje vanwege de beperkte ruimte die het systeem in beslag neemt en het feit dat het koudemiddel-circuit volledig is geintegreerd in het buitendeel, waardoor het alleen om waterafsluitingen gaat.

Voor een lagere energierekening is het essentieel om de energieprijzen nauwgezet in de gaten te houden. Dat is dan ook precies wat de Daikin Intergas Monobloc Hybride/Add-on warmtepomp doet. Deze nieuwe lucht/water warmtepomp biedt een veelzijdige Hybride- of Add-on oplossing, die kostenefficiënt verwarmen met een lagere CO²-uitstoot mogelijk maakt. De warm tapwatervoorziening kan via de gasketel blijven verlopen.
Het zeer compacte en stille 4 kW buitendeel in Monobloc-uitvoering is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse renovatiemarkt en werkt met het revolutionaire koudemiddel R-32. Daar waar de Daikin Intergas Monobloc Hybride warmtepomp werkt in combinatie met een nieuwe meegeleverde CW4 (28 kW) of CW5 (32 kW) cv-ketel van Intergas, biedt de Add-on warmtepomp een bivalente oplossing in het geval er wordt aangehaakt bij een bestaande cv-ketel, ongeacht het merk. De hydromudule is bovenop het stille buitendeel  geintegreerd, waardoor dit weinig ruimte in beslag neemt, en zeer geschikt voor plaatsing op bijvoorbeeld balkons.

Manager Heating bij Daikin, Jeroen Peeters, licht toe: “Dit is een ideale oplossing voor de vervangingsmarkt van de cv-ketel, waarbij die laatste nog een belangrijke rol kan behouden en er toch al tot 50% op gasverbruik kan worden bespaard. Daarnaast vergt het een lage investering, wordt gebruik gemaakt van bestaande afgiftesystemen en is de installatie erg eenvoudig. Een gat in de verduurzamingsmarkt als je het mij vraagt. Zeer interessant ook voor woningbouwverenigingen, woningcorporaties en VVE’s”.

Kostenefficiënt

De Daikin Intergas Monobloc Hybride warmtepomp, die geïntegreerd is met een cv-ketel, levert het hele jaar uitstekende prestaties en hoog comfort door optimaal gebruik te maken van een mix van de warmtepomp- en de hr-technologie.
Het systeem schakelt automatisch tussen de warmtepomp, de cv-ketel of een combinatie daarvan en kiest altijd heel slim voor de meest efficiënte verwarmingsmodus om de juiste balans te creëren tussen het verbruik van gas en elektriciteit. Daarom betaalt de consument altijd de laagste prijs voor de energie (zoals aangegeven met de blauwe lijn).

Lagere CO²-uitstoot

De Daikin Intergas Monobloc Hybride warmtepomp selecteert automatisch de beste technologie (cv-ketel of warmtepomp) op basis van de actuele energieprijzen en warmtevraag. Hierdoor wordt een significant lagere CO²-uitstoot bewerkstelligd in vergelijking met standaard cv-ketels. En als het systeem in de warmtepompmodus staat, wordt de CO²-uitstoot zelfs teruggebracht tot nul.
Daarnaast wordt gebruik gemaakt van koudemiddel R-32 om de impact op het milieu van de Daikin Intergas Monobloc Hybride warmtepomp nog verder te verkleinen. Het koudemiddel R-32 heeft een zeer laag Global Warming Potential (GWP:675) ten opzichte van andere koudemiddelen. Het koudemiddel bevindt zich in een afgesloten circuit in het buitendeel. En omdat al het koudemiddel buitenshuis wordt opgeslagen, bestaat er geen risico op lekkages in de woning.

Eenvoudige montage: geen F-gaslicentie vereist

Dankzij de wateraansluitingen tussen de buiten- en binnendelen kan de verwarmingsinstallateur deze systemen eenvoudig installeren zonder een F-gascertificering. Bestaande radiatoren en leidingen hoeven niet noodzakelijkerwijs vervangen te worden waardoor de investeringskosten ook laag zijn. Er kan worden gewerkt met de bestaande cv-ketel of met de nieuwe Hybride-ketel van Intergas die optimaal samenwerkt met de Daikin warmtepomp. Het 4 KW buitendeel in Monobloc-uitvoering is geschikt voor gebruik bij buitentemperaturen tot -15 ◦C en is voorzien van meerdere antibevriezingsvoorzieningen.

Klapschaats en topprestaties

Tijdens de introductiesessies in Assen en Ridderkerk legde Daikin de link tussen de prestaties van dit warmtepompsysteem en de topprestaties van oud-schaatser, en huidig schaatscoach Gerard van Velden, die hierbij ook zelf aanwezig was. Van Velden: “De introductie van de klapschaats was een innovatie die mij in eerste instantie problemen opleverde, omdat ik moest wennen aan een andere manier van schaatsen. Met de warmtepomp wordt op een andere manier een huis verwarmd. Maar ik denk dat deze innovatie snel went en je niet eens merkt dat die naast je gasketel draait. Dat zie je dan alleen nog terug in je energierekening”.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

De Daikin Intergas Monobloc Hybride / Add-on warmtepompen (A++) komen in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) van € 1.600 met referentiecode: KA14853.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X