Nieuws Oplevering Groene Bron in Soest

Published on mei 22nd, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Oplevering Groene Bron in Soest

Deze maand kregen alle bewoners de sleutel van hun nieuwe woning aan de Molenstraat in Soest. De bouw van de 56 betaalbare huurwoningen van De Groene Bron nam anderhalf jaar in beslag. De woningen zijn gebouwd op de plek van de voormalige gemeentewerf in Soest. Gelegen in het groen en heel centraal in Soest.

Doorstroming

De gemeente Soest en de Alliantie maakten samen een plan voor de herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf aan de Molenstraat. Ook omwonenden en geïnteresseerden dachten erover mee.

Mevrouw Sneller is blij met haar nieuwe appartement: “Ik woonde in een oude eengezinswoning. Die heb ik achtergelaten en daardoor kwam ik in aanmerking voor deze woning. Met de Van Groot naar Beter regeling. Alles is nu heerlijk nieuw en ik heb een prachtig uitzicht op het groen en ook nog op de straat met huizen en winkels!”

Lees ook: afgelopen jaar bouwde De Alliantie aan het project Podium in Amersfoort.

Het project

Gert Visser, gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie vertelt: “Op deze plek staan nu 42 sociale huurappartementen, 7 sociale en 7 middeldure eengezinshuurwoningen, geschikt voor een brede doelgroep. We willen ervoor zorgen dat verschillende doelgroepen kunnen doorstromen naar woningen die beter passen bij hun woonwensen en levensfase. Hoe meer woningen op deze manier beschikbaar komen, des te beter het is voor álle woningzoekenden. Het is goed om te zien dat dit gelukt is met dit project. Daarnaast is duurzaamheid belangrijk voor ons. Deze woningen zijn gasloos en bijna energieneutraal. Ook hebben alle woningen een warmtepomp en zonnepanelen.”

https://www.de-alliantie.nl/over-de-alliantie/nieuws-en-publicaties/nieuws/sleuteloverdacht-groene-bron


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X