Artikelen Overeenkomst getekend voor The Blox

Published on juni 21st, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Overeenkomst getekend voor The Blox

Staedion en VORM tekenden op vastgoedbeurs Provada een overeenkomst voor de realisatie van The Blox in Den Haag. Het natuurinclusieve woongebouw met dakpark van 2.100m2 bestaat uit 360 appartementen voor starters en doorstromers.

The Blox wordt een eyecatcher in de stad. De 130 meter hoge woontoren krijgt 38 woonlagen. Het ontwerp is van LEVS Architecten en FLUX Architecture. Het aanbod bestaat uit 360 appartementen. Zestig procent van de woningen wordt in het sociale segment verhuurd,  21 procent van de woningen wordt middeldure huur en de overige woningen vrije sector.

Eén nacht ijs

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “The Blox is een bijzonder project waarbij we niet over één nacht ijs zijn gegaan. De Binckhorst is een mooie gebiedsontwikkeling voor Den Haag. Wij zijn dan ook trots dat wij hier 360 huurwoningen, met een ruime hoeveelheid sociaal en ruimte voor voorzieningen kunnen realiseren. Dit project en deze locatie passen in onze strategie om een significante bijdrage te leveren aan de woningbouwproductie in de stad. We hebben een grote bouwopgave de komende jaren en dit project levert een concrete bijdrage aan onze ambitie om de woningnood te verminderen.”

Lees ook: https://corporatiebouw.nl/innovatief-woningconcept/

Buurtconcept

The Blox is een gestapelde stad. Een stoere toren, opgebouwd uit blokken, met zogenoemde ‘districten’. Elk district is een buurt van een woongemeenschap. Elke 60 woningen vormen samen een specifieke buurt en geeft het plan diverse collectieve plekken met een eigen ‘buurt’-karakter. Zo krijgt het gebouw leefplekken voor iedere levensfase, met diverse communities en een groot dakpark, plein, supermarkt en binnentuinen waar bewoners elkaar ontmoeten.

 De parkbuurt heeft een enorm gemeenschappelijk stadspark: 2.100 vierkante meter bovenop de parkeergarage. In de Duinbuurt wordt een pocketpark gerealiseerd, waar je in alle rust even kan bijkomen. In de speelbuurt spelen de kinderen op het gezamenlijke plein en vanaf de kroontuin helemaal bovenop het gebouw heb je een fantastisch uitzicht over de stad.  Samen met deze collectieve plekken vormen de diverse buurten ‘de stad’ The Blox. Zo is The Blox een inclusieve stad – in verticale richting.

Natuurinclusief

Biodiversiteit krijgt een prominente plek in The Blox. Goed voor het welzijn van de lokale fauna, maar ook voor de bewoners. Door de collectieve ruimtes en de tuinen van zoveel mogelijk groen te voorzien wat aansluit bij de verblijfsgebieden van diverse vogel- en insectensoorten, vormt de toren een hub voor flora en fauna en versterkt de ecologie in het gebied. Twee daktuinen worden speciaal aangelegd voor vlinders en bijen met nestkasten en bijenhotels, om de insecten ook naar hoger gelegen tuinen te lokken.

Hans Meurs van VORM: “Met The Blox laten we zien dat binnenstedelijk betaalbaar én natuurinclusief bouwen kan. Een plek voor groen in de stad. Lucht en licht, een bijzondere architectuur en een zeldzame woonkwaliteit.

Bron: https://www.staedion.nl/over-staedion/persberichten/overeenkomst-getekend-voor-realisatie-blox


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X