Nieuws

Published on april 13th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Overeenkomst tussen corporatie de Alliantie en gemeente Amersfoort over nieuwbouw Parkweelde 3

Aan de Magelhaenstraat e.o. staan 224 appartementen die niet meer voldoen aan de wensen van deze tijd. Dat geldt ook voor 16 woningen aan de Leif Eriksonsstraat. Gemeente Amersfoort en de Alliantie hebben overeenstemming bereikt dat er op deze plek ca. 400 nieuwbouwwoningen komen met bijbehorende parkeerplaatsen.

Om het woningaanbod in de wijk gevarieerder en evenwichtiger te maken worden er van de 400 woningen ca. 320 in de sociale huur gebouwd (voornamelijk 2 en 3 kamerwoningen) en 80 woningen in het middensegment huur. In totaal worden er ca. 337 appartementen gebouwd en ca. 63 eengezinswoningen.

Overeenkomsten
Er is in de afgelopen maanden gewerkt aan de voorbereidingen van dit woningbouwproject. Om deze ontwikkeling definitief mogelijk te maken hebben de Alliantie en gemeente een overeenkomst gesloten. Dit maakt de ontwikkeling van de 400 woningen mogelijk. Naar verwachting start de bouw van de eerste deelfase in het vierde kwartaal van dit jaar.

Planning en vervolg
Om de woningen te kunnen bouwen moest het bestemmingsplan worden aangepast. Het ontwerpbestemmingsplan heeft tot 20 januari 2021 ter inzage gelegen. De gemeenteraad heeft op 23 maart 2021 het bestemmingsplan vastgesteld.

Amersfoort Vernieuwt
Parkweelde maakt deel uit van Amersfoort Vernieuwt. Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort en de woningcorporaties de Alliantie en Portaal. Het doel is om het leven in de wijken op veel gebieden prettiger te maken. Het wonen bijvoorbeeld, maar ook het samenleven en de voorzieningen in de wijk.

Vanaf begin 2000 zijn de ontwikkelingen van Parkweelde gestart. Als eerste is Parkweelde 1 ontwikkeld het gebied tussen de Adventkerk, centrum De Drietand en de Hudsonstraat). Als tweede Parkweelde 2 (aan de Van Randwijcklaan). Er zijn zowel koop- als huurwoningen gerealiseerd. Parkweelde 3 is het laatste deel van deze veelomvattende gebiedsontwikkeling.

Fotobijschrift: vlnr: Menno Tigelaar (wethouder wonen gemeente Amersfoort), Joan van der Burgt (directeur de Alliantie regio Amersfoort), Jan van Barneveld (directeur de Alliantie Ontwikkeling)

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X