Nieuws Overeenkomst voor sloop-en nieuwbouw Vlissingen

Published on juli 8th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Overeenkomst voor sloop-en nieuwbouw Vlissingen

Het Zeeuwse l’escaut tekende onlangs met Bouwbedrijf V&V Bouw een overeenkomst voor nieuwbouw in de Verkuijl Quakkelaarstraat in Vlissingen.

Sloop en vervanging

Het woongebouw ligt aan de Verkuijl Quakkelaarstraat, Callenfelsstraat en Winkelmanstraat in het oostelijk deel van de Rooie Buurt. Op de plaats van het huidige woongebouw komen 9 kleinere Modulo eengezinswoningen. De woningen passen bij de uitstraling van de woningen in de buurt en zijn duurzaam.

Conceptueel

Modulo woningen V&V Bouw uit Nieuwerkerk gaat de Modulo woningen conceptueel bouwen. Ze bouwen de woningen van tevoren (prefab) in een fabriek. Zo hoeven de woningen op het bouwterrein alleen nog neergezet en aangesloten te worden. Op deze manier gaat de bouw sneller en zorgen we voor kwalitatief hoogwaardige woningen tegen een betaalbare prijs. Bovendien zijn Modulo woningen heel duurzaam door gebruik te maken van hergebruikte bouwmaterialen. Daarnaast is er bijna geen CO2 uitstoot tijdens de bouw. Voor toekomstige huurders betekent dit lage energielasten en een hoog wooncomfort.

Ontwerp

De woningen zijn qua uitstraling zo ontworpen dat ze goed aansluiten bij de rest van de omgeving. In het midden van de straat hebben woningen een rode kap, karakteristiek voor de wijk. Ook staan er in de Verkuijl Quakkelaarstraat woningen met een plat dak of een hellend dak. De negen nieuw te bouwen woningen met plat dak passen er daarom uitstekend tussen. Door twee dicht bij elkaar liggende kleuren bakstenen te gebruiken is het contrast tussen de woningen niet te groot. En het zorgt er tegelijkertijd voor dat het geen eenzijdig gevelbeeld geeft.

Circulair slopen

De huidige materialen, zoals deuren, installaties, kozijnen en stenen worden zoveel mogelijk hergebruikt.

Op dit moment zijn alle bewoners verhuisd en staan de woningen leeg. Na de zomer van 2024 starten de sloopwerkzaamheden en de nieuwbouw. De woningen worden eind dit jaar opgeleverd. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

https://lescaut.nl/projecten/verkuijl-quakkelaarstraat


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X