Nieuws

Published on mei 13th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Staedion plaatst zonnepanelen op 200 extra woningen

Staedion zet zich samen met haar huurders in voor duurzaam en energiezuinig wonen. Jaarlijks voorzien we 1000 woningen van zonnepanelen. Inmiddels liggen er al panelen op ruim 5.000 van onze woningen. Door de hoge energieprijs neemt de vraag naar zonnepanelen onder onze bewoners steeds meer toe. Om hierin tegemoet te komen, voorzien we daarom dit jaar – naast de 1000 woningen – nog eens 200 eengezinswoningen extra van zonnepanelen.

Actie zonnepanelen
Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter: “Het is vervelend dat onze bewoners te maken krijgen met stijgende prijzen van bijvoorbeeld energie en dagelijkse boodschappen. Wij hebben hierin ook een verantwoordelijkheid als sociaal verhuurder. Wij richten ons vooral op onderdelen waar we invloed op hebben. Daarom verduurzamen wij jaarlijks meer dan 2500 woningen door renovatie en planmatig onderhoud. En plaatsen we per jaar op 1000 woningen zonnepanelen. Om bewoners bewust te maken van manieren om energie en geld te besparen, steunen we diverse initiatieven. We hebben onderzocht wat we nog meer kunnen doen voor onze bewoners. Hieruit kwam de actie zonnepanelen naar voren. Zo helpen we onze bewoners en dragen we ook bij aan het versnellen van de energietransitie.”
 
Aanmelden via de website
Timo van Aalst, projectleider: “We kregen zoveel extra aanvragen binnen voor zonnepanelen dat we om de tafel zijn gegaan met onze leverancier. Wat konden zij dit jaar nog voor ons betekenen? Het was mogelijk om nog eens 200 extra eengezinswoningen te voorzien van zonnepanelen en het mooie is dat dat ook nog lukt in 2022. Het enige wat bewoners met een eengezinswoning hoeven te doen, is zich aanmelden via het contactformulier en kiezen voor ‘actie zonnepanelen’. De selectie gaat op volgorde van aanmelding en of de woning geschikt is om zonnepanelen te plaatsen.”
 
Besparing zonnepanelen
Eén zonnepaneel levert gemiddeld genomen per maand ongeveer € 5,00 aan stroom. Voor eengezinswoningen betalen bewoners € 2,00 per zonnepaneel per maand. Bewoners verdienen dus per maand ongeveer € 3,00 per zonnepaneel. Voor een eengezinswoning met vier zonnepanelen kan de besparing al oplopen tot € 154 per jaar.https://www.staedion.nl/pers/zonnepanelen-200-extra-woningen


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X