Nieuws

Published on augustus 26th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

1

Realisatie 102 appartementen in Broeckgouw te Volendam

Op feestelijke wijze wordt maandag 26 augustus 2019 de aftrap gegeven voor een bijzonder nieuwbouwproject aan de Friese Vlaak in Volendam. In het plan de Broeckgouw worden woningen gerealiseerd voor mensen vanaf 65 jaar uit de gemeente Edam-Volendam, die verzorgd en op hun eigen manier willen wonen. Het project bestaat uit drie gebouwen en omvat in totaal 102 appartementen en een wijkontmoetingsruimte.


Prettig, zelfstandig wonenWelke wensen of behoeften ouderen ook hebben, het is goed toeven aan de Friese Vlaak. Zo kunnen mensen binnen het project geheel zelfstandig wonen. Is of ontstaat er een zorgvraag, dan kunnen bewoners de gewenste zorg inkopen. Door hun eigen keuzes te maken, kunnen mensen op een prettige manier zelfstandig (blijven) wonen.

Succesvolle samenwerkingHet project komt van de grond dankzij een succesvolle samenwerking tussen de gemeente Edam-Volendam, De Zorgcirkel en de woningcorporaties De Vooruitgang en Wooncompagnie. Met dit project krijgen, naast jonge gezinnen, ook ouderen uit de gemeente Edam-Volendam een plek in de nieuwe wijk de Broeckgouw. In dit complex wordt ook een wijkontmoetingsruimte gerealiseerd waar iedereen uit de buurt gebruik van kan maken.

Samen zijn, samen blijven‘Van het totale ontwerp tot de indeling van de woningen: prettig wonen staat binnen dit plan centraal,’ benadrukt Monique Cremers, bestuurder van De Zorgcirkel. ‘Ouderen kunnen aan de Friese Vlaak prettig zelfstandig wonen met, als het nodig is, professionele ondersteuning binnen handbereik. Samen zijn en samen blijven vormt hierbij de basis. We zijn er trots op dat wij deze manier van wonen kunnen toevoegen aan ons zorgaanbod.’

Groeiende behoefte‘In de gemeente Edam-Volendam is een groeiende behoefte aan geschikte woonruimte voor ouderen,’ stelt Fred de Boer, directeur-bestuurder van De vooruitgang. ‘Het is mooi dat we dit project in deze mooie nieuwe wijk met elkaar kunnen realiseren voor de bewoners van de gemeente.’ Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie beaamt dat: ‘Door de handen ineen te slaan kunnen we 102 sociale huurwoningen toevoegen in de gemeente Edam-Volendam. Binnen dit project snijdt het mes aan twee kanten. Bij de toewijzing geven we namelijk voorrang aan mensen die een sociale huurwoning achterlaten. Zo profiteren andere woningzoekenden van dit nieuwbouwproject.’

Oplevering eind 2020Fame Architecten uit Zwolle tekent voor het ontwerp van het plan, KBK Bouwgroep uit Volendam verzorgt de bouw. De voorbereidingen van de bouwwerkzaamheden zijn in juni 2019 gestart, in augustus begonnen de heiwerkzaamheden. De oplevering vindt naar verwachting eind 2020 plaats.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlOne Response to Realisatie 102 appartementen in Broeckgouw te Volendam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X