Nieuws renovatie van Amsterdamse Sara Burgerhart binnenkort van start

Published on maart 15th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Bewoners akkoord met renovatie 105 woningen Sara BurgerhartBewoners akkoord met renovatie

Na een succesvol participatietraject, waarbij meer dan 70% van de bewoners akkoord ging met het projectplan, gaat de renovatie van de Amsterdamse Sara Burgerhart binnenkort van start. Dit betekent dat 105 woningen grondig worden gerenoveerd en verduurzaamd. Hierdoor worden de woningen energiezuiniger en voldoen ze weer aan de eisen van deze tijd.

Toekomstbestendig

Het gebouw de Sara Burgerhart bestaat uit de adressen Sara Burgerhartstraat 4 t/m 76 (even) en Wiltzanghlaan 6 & 8. De Alliantie heeft hier 105 woningen. De renovatie is een belangrijke stap voorwaarts voor de bewoners. De afgelopen jaren deed de Alliantie onderzoek naar de staat van de woningen, waaruit bleek dat deze aan onderhoud toe zijn. De renovatie brengt veel voordelen. Zo worden de woningen minder gehorig, brandveiliger en krijgen ze een gezonder binnenklimaat. Daarnaast worden de woningen energiezuiniger. Na de werkzaamheden gaan de woningen van een C/G-label naar een A/C-label. Clasien van der Leeden, bewoner (en lid bewonerscommissie) Sara Burgerhart: “Ik woon hier al 41 jaar en wil in deze straat oud worden. Als lid van de bewonerscommissie moet je aan de hele groep bewoners denken, wat goed is voor anderen. We doen dat echt samen. Wat er precies gaat gebeuren, daar waren de meeste bewoners nieuwsgierig naar. Aan het einde van de rit hoefde ik alleen mijn duim op te steken naar medebewoners dat het gelukt was, dat we de 72% hadden behaald.”

Lees ook: vorig jaar rondde de Alliantie de duurzame renovatie van Klarenburg af.

Samen bouwen

Bewoners en de Alliantie sloegen de handen ineen voor vernieuwing en verbetering van de woningen. Om de werkzaamheden te kunnen starten, is namelijk akkoord van minstens 70% van de bewoners nodig. Door intensief en goed contact met de bewonerscommissie stelden we een sterk project- en sociaal plan op. Bewonersbegeleiders van de Alliantie zijn via huisbezoeken al geruime tijd in contact met bewoners. Tijdens die bezoeken bespreken zij de plannen en geven bewoners hun zorgen aan. Ook bespreken de bewonersbegeleiders de opties voor tijdens de herhuisvestingsperiode. Gedurende de werkzaamheden van 6 tot 8 weken verhuizen bewoners namelijk naar een tijdelijke woning. De Alliantie verzorgt een ‘wisselwoning’, waarin bewoners tijdelijk kunnen verblijven. Bewoners die definitief willen verhuizen kunnen met een stadsvernieuwingsurgentie (als ze aan de voorwaarden voldoen) op zoek gaan naar een andere woning.

Start werkzaamheden

“Ik ben erg trots dat we samen met de bewoners werken aan de buurt,” zegt Lot Berkelmans, Gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie. “Zij hebben ons gevraagd de woningen te verbeteren. Wij gaan zorgen dat hun woning energiezuiniger worden en weer voldoen aan de eisen van deze tijd. Toch is het voor bewoners ingrijpend. Vanwege de werkzaamheden kunnen zij tijdelijk niet in hun eigen woning verblijven.” De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Per trappenhuis worden de woningen aangepakt. De verwachting is dat de werkzaamheden in de eerste woningen maart/april 2025 starten.

https://www.de-alliantie.nl/over-de-alliantie/nieuws-en-publicaties/nieuws/renovatie-sara-burgerhart/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X