Nieuws

Published on juni 18th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Ressort Wonen en Smits Vastgoedzorg starten grootschalig onderhoud Rozenburg

Op 11 juni 2019 is door Ressort Wonen en Smits Vastgoedzorg de bouwteamovereenkomst ondertekend voor realisatie van grootschalig onderhoud van 60 woningen aan de Esdoornlaan in Rozenburg. Door dit onderhoud wordt het complex duurzamer en comfortabeler gemaakt, wat goed aansluit op de behoefte van de bewoners.

Partners in planmatig onderhoud

Hans van der Krogt (directeur Smits Vastgoedzorg) en Frans Desloover (directeur- bestuurder Ressort Wonen) ondertekenden de bouwteamovereenkomst voor het grootschalig en planmatig onderhoud aan de Esdoornlaan. De samenwerking heeft betrekking op het plan om bij 5 flatgebouwen, van totaal 60 woningen, aan de Esdoornlaan in Rozenburg grootschalig onderhoud uit te voeren en daar gelijktijdig aan gekoppeld het toekomstig onderhoud voor een periode van 20 jaar.

Nul-op-de-Meter ready

De woningen zijn omstreeks 1962 gebouwd en hebben nu een energielabel van D tot G. Door de ingreep wordt het complex Nul-op-de-Meter ready gemaakt. Wat inhoudt dat de warmtevraag wordt beperkt door vloer-, gevel- en dakisolatie toe te passen en HR+++ glas te plaatsen.  De woningen worden voorzien van nieuwe installaties, de portieken en de entrees worden opgeknapt en de flats krijgen een mooie en herkenbare uitstraling.

Selectie bouwteampartner

In januari 2019 is Smits Vastgoedzorg door Ressort Wonen geselecteerd als bouwteampartner. De selectie vond plaats aan de hand van 3 criteria: plan van aanpak, prijs en presentatie. Naast Ressort Wonen zaten ook huurders in de klankbordgroep van de beoordelingscommissie. Vanaf dat moment heeft Ressort Wonen samen met Smits Vastgoedzorg het plan verder uitgewerkt. De klankbordgroep heeft een actieve rol, zij denken mee en adviseren het bouwteam.

Ressort Wonen wil mee ontwikkelen in de bouwsector door innovatievere vormen van opdrachtgeverschap toe te passen. Zij doen dit het liefst in samenwerking met de ketenpartners en toetsen daarbij op de totale kosten op langere termijn (total cost of ownership). Design, Built & Maintain (DBM) is een van deze, voor Ressort Wonen, vernieuwende vormen waarbij een goede (financiële) levenscyclus afweging gemaakt kan worden. De bouw-, beheer- en onderhoudskosten nemen ze mee in de investeringsafweging met als doel tot een geïntegreerde en duurzame oplossing te komen. Deze sluit goed aan op de behoefte van de bewoners.

En dat is goed voor iedereen.

Over Ressort Wonen

Ressort Wonen is een moderne woningcorporatie die duurzaam betrokken is. Zowel bij het dorp als bij de huurders. Als enige woningstichting in Rozenburg heeft Ressort Wonen ruim 2300 huurwoningen en 250 garages in de verhuur, en in de toekomst komen daar nog 250 nieuwbouwhuurwoningen in Brielle bij. Ressort Wonen vindt het belangrijk om betaalbaar en prettig wonen voor iedereen mogelijk te maken.

Over Smits Vastgoedzorg Smits Vastgoedzorg adviseert, herontwikkelt, transformeert en onderhoudt vastgoed. Wij bieden zorg voor vastgoed zonder limits en werken intensief samen met onze opdrachtdrachtgevers om kosten, opbrengsten en kwaliteit voorspelbaar en beheersbaar te houden. Met door ons uitgewerkte, passende scenario’s kunnen onze opdrachtgevers hun vastgoed strategisch optimaal beheren. Elke dag opnieuw is ons doel: de beste kwaliteit in product en dienstverlening met de hoogst haalbare klant- en gebruikerswaardering.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X