Nieuws Rochdale koopt 48 sociale huurwoningen in GROEI!

Published on juni 8th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Rochdale koopt 48 sociale huurwoningen in nieuwbouwproject GROEI! Amsterdam

In het natuurinclusieve nieuwbouwproject GROEI! in Amsterdam aan de Weespertrekvaart verrijzen 223 woningen. Eenentwintig procent van deze woningen in het project van bouwende projectontwikkelaar VORM zijn sociale huurwoningen. Deze 48 woningen worden afgenomen door woningcorporatie Rochdale. Het tekenen van de koopovereenkomst vond plaats op het kantoor van VORM in Rotterdam.

‘GROEI! is een natuurinclusief project in Amsterdam Overamstel waar 58 koopwoningen en 165 huurwoningen worden ontwikkeld en een natuurinclusieve, klimaatbestendige en duurzame leefomgeving waar biodiversiteit en gezondheid een prominente rol innemen. Daarnaast biedt GROEI! een modern programma voor wonen, zorg en werken in een groene oase. We zijn blij dat we hier een mooie mix van betaalbare en duurzame woningen kunnen realiseren,’ aldus Hans Meurs (CEO VORM).

Betaalbaar wonen in Weespertrekvaartbuurt

In het plan wordt voor 223 huishoudens betaalbare woonruimte gerealiseerd. Om meer ruimte te bieden aan middeldure huur en sociale huurwoningen, zijn de koopwoningen ontwikkeld als kleine loftwoningen voor starters en jonge gezinnen. Zo kunnen zij een betaalbare koopwoning vinden, terwijl er voldoende ruimte overblijft voor 165 huurwoningen, waarvan 48 sociale huurwoningen die door woningcorporatie Rochdale worden afgenomen. In het gebouw zijn ook maatschappelijke voorzieningen gepland, waaronder een buurtkamer en 32 wooneenheden met 24-uurs zorg.
Eric Nagengast, directeur Vastgoed Rochdale: “Sterke buurten, met betaalbare, toekomstbestendige woningen. Dat is waar Rochdale voor staat. Daarom werken we graag samen met VORM, een sterke partner om onze ambities te helpen realiseren.”

De groene schakel voor een vitale stad

De natuur is de verbindende factor in GROEI!. Rondom het plan liggen meerdere parken en groengebieden als een gebroken ketting. Tuinpark Amstelglorie, de tuinen van het Bajeskwartier, het sportpark Drieburg en begraafplaats de Nieuwe Ooster worden dankzij GROEI! met elkaar verbonden. In het concept zijn landschap en architectuur vanaf het maaiveld tot aan het dak met elkaar verweven. Meer dan 80% van de gevels krijgt een groene begroeiing, waardoor bewoners gedurende vier seizoenen een andere gevel aanschouwen. De toegepaste bouwmaterialen bestaan grotendeels uit bio-based materialen, zoals hout. Ook past VORM circulair beton toe. Gecombineerd met de groene vallei, een bos met eetbare vruchten, een gedetailleerd beplantingsplan en nestkasten in balkons en kozijnen is GROEI! een van de meest natuurinclusieve plannen van Nederland.

Planning

De maakpartners van VORM, waaronder DAT Bouwsystemen en CD20, zijn specialist in prefab draagconstructies van hout en (circulair) beton, waarmee VORM de doorlooptijd van de bouw versnelt. Dankzij een slimme dakconstructie zijn volwassen bomen en beplanting op het acht meter hoge dak mogelijk. De bouw start naar verwachting in 2024 en de woningen worden naar verwachting in 2026 opgeleverd.

www.rochdale.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X