Nieuws

Published on februari 15th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Gemeente en corporatie Stadgenoot vernieuwen Rousseaubuurt in Nieuw-West

De gemeente Amsterdam en woningcorporatie Stadgenoot slaan de handen ineen om de Rousseaubuurt in Nieuw-West te vernieuwen. Er zijn plannen om de komende jaren ongeveer 650 sociale huurwoningen te verbeteren en te vernieuwen. Ook de openbare ruimte wordt opgeknapt. Onderdeel van de vernieuwing is het plan voor een nieuw duurzaam en aardgasvrij gebouw met ongeveer 85 sociale huurwoningen. Dit staat in de ‘concept investeringsnota Thomas à Kempislocatie’ die het college van B en W per 16 februari vrijgeeft voor inspraak.

Wethouder Marieke van Doorninck (wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid): “Door het toevoegen van deze nieuwe sociale huurwoningen in de buurt is het mogelijk dat huurders in hun buurt kunnen blijven wonen. Ook komt er ruimte om op andere plekken sociale huurwoningen om te vormen tot middeldure huurwoningen. Zo zorgen we voor een diverser woningaanbod in de buurt.”

Aantrekkelijke buurt voor iedereen

Patrick Barské, directeur Vastgoed en Ontwikkeling bij Stadgenoot, ziet een mooie toekomst voor de buurt. “We willen de Rousseaubuurt bereikbaar en aantrekkelijk maken voor iedereen. Voor mensen die er nu al wonen, mensen die willen verhuizen binnen de buurt en mensen die er nu nog niet wonen.”

Thomas à Kempislocatie

De Thomas à Kempislocatie ligt op de hoek van de Burgemeester Röellstraat en de Thomas à Kempisstraat in Slotermeer. In het woongebouw is plek voor ongeveer 85 appartementen, voornamelijk 2- en 3-kamerappartementen, maar ook grotere woningen. Bij het nieuwe ontwerp is goed gekeken naar de bestaande omgeving, zodat het nieuwe gebouw in de buurt past. In het ontwerp ligt de nadruk daarom op kenmerken uit de Westelijke tuinstad; licht, lucht en ruimte. Ook komt er een gezamenlijke binnenruimte. Dit woongebouw is straks een herkenbaar punt aan de Burgemeester Röellstraat. Deze straat wordt de komende jaren ontwikkeld tot een groene stadslaan.

Vernieuwingsplannen Slotermeer

Naast de Rousseaubuurt investeert de gemeente samen met de woningcorporaties ook in de andere buurten in Slotermeer rondom de Burgemeester Röellstraat in de leefbaarheid, veiligheid en woningkwaliteit. Dat gaat met name om de Van Deysselbuurt, de Couperusbuurt en de Dichtersbuurt. Er worden extra woningen gebouwd om aan de enorme behoefte te voldoen. Er is meer vraag naar verschillende soorten woningen met verschillende grootte en voor verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld voor jongeren, ouderen of gezinnen.

Inspraak concept investeringsnota

Tussen 16 februari en 6 april 2022 kan iedereen een reactie indienen op de concept investeringsnota. In deze nota staan de randvoorwaarden voor het nieuwe woongebouw, zoals de hoogte, de locatie en de duurzaamheidsmaatregelen. Op www.amsterdam.nl/thomaskempislocatie staat vanaf 16 februari alle informatie over de inspraak. Gemeente en Stadgenoot organiseren een digitale bijeenkomst over de concept Investeringsnota op dinsdag 1 maart.

https://www.stadgenoot.nl/Rousseaubuurt


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X