Nieuws

Published on mei 6th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Schermerhoek: Verduurzaming 504 sociale huurwoningen klaar

Het Rotterdamse Havensteder vierde vorige week samen met de Schermerhoek-bewoners een Welkom Thuis Feest. De afgelopen twee jaar zijn alle 504 woningen energiezuiniger en comfortabeler gemaakt.

Team ERAflats was verantwoordelijk voor de uitvoering. Het grootste en meest ingrijpende gedeelte van het werk zit erop. De entrees van de woongebouwen worden de komende maanden nog aangepakt. De totale verbeteraanpak wordt dit najaar afgerond.

Veel woonplezier!

“We zijn heel blij onze bewoners een duurzaam en comfortabel thuis te kunnen bieden”, vertelde Renske Zwart, directeur Wonen van Havensteder. “504 woningen verduurzamen is een flinke opgave. Zowel voor Team ERAflats als het projectteam van Havensteder, maar bovenal voor de bewoners in de Schermerhoek. We zijn alle bewoners enorm dankbaar voor hun medewerking. Mede dankzij hun inzet en flexibiliteit is het verbeteronderhoud aan de woningen volgens planning klaar. We wensen de bewoners veel woonplezier toe in hun duurzame woning.”

Duurzaam en betaalbaar

De woningen in de Schermerhoekflat zijn grondig aangepakt en verbeterd. Zo zijn ze door goede isolatie nu energiezuiniger. Het energielabel van de woning maakt gemiddeld een sprong van D naar A, wat direct voelbaar is voor de bewoners. De woning blijft beter op temperatuur en de energiekosten zijn, afhankelijk van gebruik, minder hoog. Daarnaast zijn de woningen toekomstbestendig gemaakt door de overstap naar elektrisch koken. Alle bewoners zijn voorzien van de juiste kookapparatuur, inclusief pannenset.

Verder zijn alle woningen uitgerust met nieuwe toiletten en zijn keukens en badkamers waar nodig vervangen. Mevrouw Yurtalan, een bewoner van de Schermerhoek vertelde: “We mochten zelf onze kleuren kiezen. Voor de keuken koos ik voor magnolia wit met zwarte handgrepen en een houten aanrechtblad. Mijn badkamer en toilet zijn beige en bruin. Het is echt heel mooi geworden, het lijkt wel of ik een nieuw huis heb! Nu kan ik het helemaal naar mijn zin afwerken en inrichten.”

Lees ook: vorig jaar startte Havensteder met de realisatie van de houten conceptwoningen in Crooswijk.

Samen met bewoners

Om bewoners vanaf het eerste moment nauw te betrekken bij de werkzaamheden, organiseerden Havensteder en Team ERAflats kick-off bijeenkomsten. Daarmee kregen zij een eerste beeld van de wensen, zorgen en vragen van bewoners. Daarnaast gaven ze iedereen een informatieve videokaart waarin alle werkzaamheden werden uitgelegd. Vooraf en tijdens de uitvoering kwamen we samen met een klankbordgroep van bewoner om de voortgang te bespreken en eventuele zorgen aan te pakken.

Blijven verbeteren

Tijdens de verbeteraanpak schakelden we het Centrum voor Woononderzoek in om de beleving van de bewoner te onderzoeken. Van uitverhuizen tot weer terugverhuizen in de verbeterde woning. Zo kon de uitvoering verbeteren en worden aangepast naar de wens van de bewoner. En met een positief resultaa. De bewoners van de Schermerhoek gaven de verbeteraanpak gemiddeld een totaaloordeel van 7,9. Daarmee scoort dit verduurzamingsproject gemiddeld beter dan de benchmark van Centrum voor Woononderzoek.

https://www.havensteder.nl/Nieuws/4201/verduurzaming-van-504-sociale-huurwoningen-in-de-schermerhoek-is-afgerond


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X