Nieuws

Published on november 2nd, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonforte bouwt 135 nieuwe seniorenwoningen in Bospark

Woonforte gaat de 28 bungalows en het appartementengebouw met 58 woningen aan Magnoliastraat en Bosparkweg slopen.  Er komen twee nieuwe gebouwen met ieder een prachtige binnentuin met in totaal 135 woningen. De sloop en nieuwbouw gaat in twee fasen. Naar verwachting start de sloop van de bungalows in het najaar van 2023 en zijn alle nieuwe woningen eind 2026 klaar. 

De bewoners wonen fijn op deze locatie, maar de woningen zijn klein en kampen met vocht-, tocht en schimmelproblemen. Woonforte heeft eerst gekeken naar renovatie van de woningen. Onder aan de streep bleek dat erg duur en dan nog konden de woningen niet voldoen aan de hedendaagse woonwensen en duurzaamheidseisen. Daarom heeft Woonforte besloten de in totaal 86 huurwoningen te vervangen. Alle huidige bewoners uit Magnoliastraat en Bosparkweg hebben terugkeergarantie naar de nieuwbouw op deze locatie, als ze dat willen.

Monique Brewster: “Een sloopbesluit is geen makkelijke keuze. De boodschap aan huurders dat je hun woning gaat slopen, is nooit leuk. Maar we bouwen hier prachtige nieuwe woningen in een park, er komt een woonservicezone en winkels zijn dichtbij. Hier gaan de huidige bewoners en andere senioren straks met heel veel plezier wonen. “

Sloop en nieuwbouw in 2 fasen

Woonforte sloopt eerst de bungalows. Op die plek komt het eerste gebouw met 67 appartementen en een recreatieruimte. Als het eerste woongebouw klaar is, kunnen de bewoners van de huidige appartementen hiernaar toe verhuizen. Ook de bewoners van de bungalows kunnen dan met voorrang terugkeren naar de nieuwbouw. Daarna start de sloop van het huidige appartementengebouw.

Comfortabel, duurzaam en groen

Architecten Ianthe Mantingh en Patrick Corry van Zijdekwartier architecten hebben een prachtig ontwerp gemaakt van twee woongebouwen met in totaal 135 appartementen. Er komen 2-, 3- en 4-kamerwoningen met een ruim balkon.  In de gebouwen, in de binnentuinen en rondom de gebouwen zijn veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Dat is de basis voor een prettige buurt: het kennen van je buren. De bomen, struiken en ander groen maken de leefomgeving fijn en bovendien draagt het groene karakter bij aan de klimaatdoelstellingen. De nieuwe woningen zijn ook extra goed geïsoleerd, maken gebruik van elektrische warmte en hebben zonnepanelen op het dak.

Bestrijden wooncrisis

Het Bospark is een toplocatie om te wonen. De ligging is prachtig in het groen, dicht bij winkels en midden in de woonservicezone die hier komt. Gelet op de wooncrisis bouwt Woonforte hier meer woningen terug. Door (een deel van) deze fijne woningen toe te wijzen aan senioren uit eengezinswoningen, kunnen gezinnen verhuizen naar de eengezinswoningen. Zij laten weer een woning achter voor een starter. Zo kan Woonforte met iedere extra woning die zij hier bouwt, drie huishoudens aan een (beter) passend (t)huis helpen.

https://www.woonforte.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X