Nieuws

Published on oktober 26th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonzorg Nederland start nieuwbouw 73 seniorenwoningen in Breda

Woonzorg Nederland bouwt 73 nieuwe woningen voor senioren aan de Brahmslaan in Breda. Op 15 oktober gaf wethouder De Beer het officiële startsein voor de nieuwbouw, die naast woonzorgcentrum Ruitersbos plaatsvindt. Naar verwachting zijn de eerste woningen in juli 2022 klaar voor gebruik.

Het nieuwe complex aan de Brahmslaan bestaat uit twee woongebouwen met moderne sociale huurappartementen voor senioren. Ze zijn specifiek ontworpen voor de doelgroep, met onder andere een ontmoetingsruimte, twee liften per gebouw, zonnepanelen en energiezuinige installaties. Zodra het eerste woongebouw klaar is kunnen de huurders intrekken, en start de sloop-nieuwbouw van het tweede woongebouw.

‘Nieuwbouw past in ambitie gemeente’ 
Wethouders Paul de Beer (Stedelijke Ontwikkeling) en Daan Quaars (Bouwen en wonen): “We willen dat mensen van alle leeftijden een betaalbare plek hebben in Breda om te wonen. Wat dat betreft passen de plannen van Woonzorg Nederland voor de nieuwbouw van seniorenresidentie Ruitersbos perfect in onze ambitie om woonruimte voor ouderen te realiseren. De combinatie van sociale huur, zorg aan huis en verpleeghuiszorg in Ruitersbos zorgt ervoor dat mensen langer zelfstandig kunnen wonen in een mooie, veilige en beschutte omgeving.”

Impuls seniorenhuisvesting 
“Met deze nieuwe woningen willen we een impuls geven aan de seniorenhuisvesting in Breda,” zegt Woonzorg Nederland-bestuursvoorzitter Cees van Boven. “Woonzorg Nederland is de grootste sociale verhuurder aan senioren, en het is onze missie om voldoende passend en betaalbaar aanbod te realiseren. We zijn dan ook verheugd dat we dit project, samen met de gemeente en onze andere partners, van de grond kunnen krijgen.”

‘Aanwinst voor de omgeving’ 
Huib Ribbens van AG NOVA Architecten: “De nieuwe woongebouwen aan de Brahmslaan voldoen weer volledig aan de eisen van deze tijd; zowel in woonbeleving als in uitstraling en duurzaamheid.”

Ook voorzitter van de bewonerscommissie Paul Eyck was aanwezig bij de feestelijke start van de bouw, en hij denkt dat het nieuwe gebouw in de smaak zal vallen: “Voor toekomstige bewoners wordt het geweldig om hier te kunnen wonen. Deze mooie stijlvolle gebouwen zullen een aanwinst zijn voor de riante omgeving van Ruitersbos.”

https://www.woonzorg.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X