Nieuws

Published on maart 29th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Sloop/nieuwbouw door corporatie Woonforte aan Hellenbroeckstraat Zwammerdam

In de Hellenbroeckstraat slopen we drie woningen en bouwen we vier woningen terug. Maandag 21 maart start de sloop van de drie woningen. De sloop van de woningen duurt ongeveer een maand.  

Daarna volgt de bouw van vier houtbouw eengezinswoningen. Woonforte kiest niet voor traditionele bouw maar voor de duurzame oplossing van Startblock. De woningen zijn volledig gemaakt van hout. Het hout is op een speciale manier verwerkt: cross laminated timber (CLT). Door het gebruik van het hout zijn de woningen duurzaam en kunnen tot wel 90 jaar blijven staan. Door de goede isolatie, zonnepanelen op het dak en het ontbreken van een aansluiting op gas zijn de woningen nagenoeg energieneutraal.   

Ideale woningen voor (kleine) gezinnen 

De vierkamerwoningen hebben een oppervlakte van 72 m2. De keuken komt aan de voorkant van de woning en de woonkamer kijkt uit op de tuin en de berging. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en de badkamer en op de tweede verdieping is één slaapkamer en bergruimte. 

Korte bouwtijd  

De woningen worden in de fabriek gemaakt en op een vrachtwagen naar de locatie getransporteerd. Ze zijn dan al helemaal afgebouwd. Vervolgens worden zij in paar dagen tijd in de Hellenbroeckstraat op de voorzieningen aangesloten. Deze zeer korte “bouwtijd” maakt dat de overlast voor het dorp heel beperkt is en de huurders er snel kunnen wonen.  

Start van de verhuur 

De verhuur start later dit jaar. Inschrijven voor de woningen kan nog niet. Woningzoekenden en huurders van Woonforte uit Zwammerdam krijgen voorrang. De advertenties komen op Huren in Holland Rijnland. 

Speciaal ontworpen voor Woonforte  

Startblock bouwde eerder dit soort woningen voor starters. Dat waren kleinere woningen. Speciaal voor Woonforte ontwierp het bedrijf Startblock eengezinswoningen waardoor vier (kleine) gezinnen een mooie, unieke woonplek krijgen. 

https://www.woonforte.nl/projecten/hellenbroeckstraat/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X