Nieuws

Published on juni 30th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Feestelijke oplevering sociale huurwoningen BOE-BOL-BOE van woningstichting Sint Antonius van Padua

Donderdagmiddag 23 juni jl. vond de feestelijke oplevering plaats van de 45 sociale huurwoningen van het project BOE-BOL-BOE aan de Schippersvaartweg in Noordwijkerhout.

Anneke Allewijn, directeur-bestuurder van woningstichting Sint Antonius van Padua, heette alle aanwezigen welkom en gaf het woord aan Gert Hylkema, oud-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Sint Antonius van Padua. Gert Hylkema: “Ik ervaar het als een bijzondere eer om de laatste steen te onthullen, ruim twee jaar na mijn zittingsperiode. Deze 45 sociale huurwoningen zijn een fantastische aanwinst voor Noordwijkerhout.”

Na de onthulling van de steen sprak Egbert Verweij (adjunct-directeur Van Wijnen) de aanwezigen toe. “Mede door dit project heeft Van Wijnen vestiging Haarlemmermeer dit jaar meer dan 500 woningen opgeleverd, waarvan het grootste deel betaalbare woningen. En daar zijn we trots op.” Hij bedankte Sint Antonius van Padua, gemeente Noordwijk en alle partners voor de goede samenwerking.

Wethouder Theo Alkemade feliciteerde Sint Antonius van Padua met het project BOE-BOL-BOE. “Dank voor de investering die jullie hebben gedaan. Natuurlijk wil ik ook de huurders feliciteren met hun nieuwe onderkomen. Met deze woningen wordt doorstroming in het dorp bewerkstelligd. Tot slot wil ik de provincie Zuid-Holland danken voor de subsidie.” Na de toespraken werd een toost uitgebracht, waarbij Anneke Allewijn de nieuwe bewoners veel woongeluk toewenste.

Algemene projectinformatie
Aan de Schippersvaartweg in Noordwijkerhout, waar voorheen woonzorgcentrum Munnekeweij was gevestigd, zijn drie woningblokken gerealiseerd. De nieuwe sociale huurwoningen zijn mede tot stand gekomen dankzij inzet van provinciale subsidiegelden.

Twee blokken bestaan uit 12 rug-aan-rugwoningen, met een kleine voortuin en een terras aan de voorzijde. In het ontwerp van deze 24 driekamerwoningen is een aantal stijlelementen van historische boerderijen (BOE) verwerkt.

21 appartementen, met een terras of overdekt balkon, zijn gevestigd in het middelste woongebouw, dat bestaat uit een begane grond en twee verdiepingen. Hier is de bouwstijl passend bij karakteristieke bollenschuren (BOL) uit onze streek.

Alle BOE-BOL-BOE woningen en appartementen van Sint Antonius van Padua zijn energiezuinig. Ze hebben geen gasaansluiting, maar zijn voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. 

https://www.ws-padua.nl/over-ons/organisatie/nieuws/feestelijke-oplevering-sociale-huurwoningen-boe-bol-boe


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X