Nieuws

Published on september 13th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie UWOON levert vijftien nieuwe sociale huurwoningen in Oosterwolde op

Woningcorporatie UWOON heeft vijftien sociale huurwoningen in Oosterwolde opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Zij kregen de sleutel van hun nieuwe huis en staan te popelen om hun woning te gaan inrichten. De woningen worden door Fijn Wonen – een woonproduct van Van Wijnen – gerealiseerd en in slechts zes maanden geassembleerd op de bouwplaats.

Eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen

De vijftien woningen liggen aan het Dominee van Rootselaarerve. De huurwoningen bestaan uit tien eengezinswoningen en vijf levensloopbestendige woningen. De huur van de woningen ligt tussen de 633 en 678 euro per maand.

Eens een Oosterwoldenaar…

Maggie en Evert-Jan Junte zijn blij met hun nieuwe woning. Evert-Jan is geboren en getogen Oosterwoldenaar. En hoewel ze met veel plezier in Oldebroek woonden zegt hij: “Ik wilde wel op m’n knieën terug kruipen. Want eens een Oosterwoldenaar, altijd een Oosterwoldenaar. Ik ben al meer dan 50 jaar betrokken bij de voetbalvereniging hier.”

Kleiner wonen

Het stel is midden 60 en hun woning in Oldebroek werd langzamerhand te groot. “Je moet op tijd kleiner gaan wonen,” zegt Maggie Junte. ”Toen deze kans voorbijkwam hebben we ‘m met twee handen gegrepen. Het was spannend. We stonden de hele tijd op nummer 1 maar op het allerlaatste moment zakten we naar de tweede plek. Gelukkig kozen de mensen op nummer 1 voor een andere woning en was deze voor ons. Ik vind het heerlijk: alles nieuw, geen gasverbruik meer, vloerverwarming en we mochten onze eigen keuken samenstellen. Mooi dat we die keuze hadden!” Deze maand staat voor hen in het teken van behangen, vloeren leggen en inrichten. Op 1 oktober verwachten ze definitief over te gaan.

Slim en snel

De huurwoningen zijn de eerste fase van de ontwikkeling van project Oosterburgh dat wordt ontwikkeld door Van Wijnen met het inzetten van Fijn Wonen-woningen. Deze woningen komen als losse elementen uit de fabriek en worden op locatie geassembleerd. ‘’Door ons slimme én snelle productieproces kan er binnen een dag een volledig casco, wind- en waterdicht, huis geplaatst worden,’’ vertelt Rutger Postma, projectmanager bij Fijn Wonen, enthousiast. De tweede fase van dit project bestaat uit drie kavels voor vrijstaande woningen, acht kavels voor twee-onder-een-kapwoningen, acht twee-onder-een-kapwoningen en tien levensloopbestendige woningen. Alle woningen zijn inmiddels toegewezen aan de nieuwe bewoners en de bouw start binnenkort.

Duurzaam en gasloos

Alle huurwoningen zijn standaard voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Andere kenmerken zijn de gasloze uitvoering en de comfortabele vloerverwarming. De woningen zijn daardoor zeer energiezuinig, duurzaam en klaar voor de toekomst. Directeur-bestuurder Fleur Imming van UWOON: “Ik zei het al bij de start van de bouw begin dit jaar, maar nu geldt het nog meer: met de enorm gestegen gasprijzen ben ik heel blij met deze zeer zuinige woningen. En dat er door Van Wijnen en Fijn Wonen zo snel gebouwd kan worden, is natuurlijk ook geweldig want de wachtlijst voor een nieuwe woning is lang, veel te lang!”

https://www.uwoon.nl/over-uwoon/meer-informatie/nieuws/nieuwsbericht/vijftien-nieuwe-sociale-huurwoningen-in-oosterwolde


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X