Nieuws

Published on oktober 13th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Omnia Wonen bouwt extra woningen voor sociale verhuur in Harderwijk

 “Zeer welkom en ook hard nodig”, zo omschrijft Gavin Hoogeveen van woningcorporatie Omnia Wonen de aankoop van De Hanzen: een gloednieuw wooncomplex met 47 appartementen gelegen aan Havenspoor in Harderwijk. “Door snel handelen en een goede samenwerking met de gemeente Harderwijk konden we het complex dat oorspronkelijk bedoeld was voor particuliere verhuur overnemen van projectontwikkelaar Borghese Real Estate. Daardoor komen er onverwachts 47 extra woningen in ons bezit die al in november beschikbaar komen voor onze huurders. Dat is heel goed nieuws want ook in Harderwijk is er een groot tekort aan sociale huurwoningen. Wij hebben deze kans dan ook met beide handen aangegrepen, op deze manier kunnen we meer en sneller mensen helpen. En daar gaat het ons om. De appartementen zien er uitstekend uit en kwalitatief goed in orde, de toekomstige bewoners zullen het hier zeker naar hun zin hebben”, aldus de ontwikkelingsmanager. De woningen worden binnenkort geadverteerd op hurennoordveluwe.nl.

Proef met doorstroming
Mensen die vanwege een beperkt inkomen of bijzondere woonvraag op zoek zijn naar een sociale huurwoning moeten jaren op een passende woning wachten. De gemeente, corporaties, ontwikkelaars en andere partijen werken daarom samen om meer woningen te bouwen. Naast bouwen probeert Omnia Wonen zo veel mogelijk beweging te krijgen in de huurmarkt. Bij De Hanzen gaat Omnia Wonen daarom een proef doen om de doorstroming op gang te brengen. Deze proef maakt het voor huidige huurders aantrekkelijk om te verhuizen naar een passende woning. Zo krijgen huurders van Omnia Wonen en Uwoon in de gemeente Harderwijk, die vanuit een grote sociale huurwoning van een van de twee corporaties met minimaal 3 slaapkamers willen verhuizen naar een appartement in De Hanzen, voorrang bij de toewijzing. De achtergelaten grote woning wordt verhuurd met voorrang aan gezinnen met kind(eren). Door één verhuizing komt op deze manier vaak een hele verhuisketen op gang, waarbij meerdere mensen in één keer aan een passende woning worden geholpen. Zij stromen door van woning naar woning, vandaar de term doorstroming. Omnia Wonen heeft positieve ervaringen met doorstromingsregelingen in Nunspeet, Elburg en Amersfoort. Om deze reden gaat de proef met toestemming van de gemeente ook in Harderwijk van start. De beslissing om wel of niet te verhuizen naar een andere woning ligt natuurlijk altijd bij huurders zelf.

Type woningen
Alle woningen van De Hanzen zijn voorzien van drie kamers en hebben een oppervlakte van 60 vierkante meter. Ze zijn mooi afgewerkt en voorzien van een luxe keuken en badkamer. Ook is er bij elk appartement een fietsenberging beschikbaar. Voor bewoners met een auto zijn er voor het gebouw voldoende parkeerplaatsen beschikbaar op het openbaar terrein.

Adverteren van de woningen
Voor wie geïnteresseerd is in een woning aan De Hanzen, de woningadvertenties worden binnenkort gepubliceerd op hurennoordveluwe.nl. De woningen worden geadverteerd onder het zogenaamde ‘passend toewijzen’, wat betekent dat het inkomen van de woningzoekende moet aansluiten op de huurprijs. Omnia Wonen hanteert twee verschillende netto huurprijzen: € 633,25 en € 731,50.

De woningen worden op twee manieren verdeeld. Negentien woningen worden aangeboden middels de proef doorstroming. Huurders van Omnia Wonen en Uwoon uit de gemeente Harderwijk die een sociale huurwoning met minimaal 3 slaapkamers in Harderwijk achterlaten, krijgen in dit geval voorrang. Bij de overige 28 woningen wordt het reguliere systeem gehanteerd waarvan 12 woningen middels loting worden aangeboden.

De exacte data voor de advertenties en de start van de verhuur zijn op dit moment nog niet bekend. De verhuurder verwacht nog voor het einde van het jaar de eerste huurders te verwelkomen.

Let op: Uitgebreide informatie over dit project staat op de projectpagina van De Hanzen!


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X