Nieuws Stadlander en Maas-Jacobs slaan de handen ineen

Published on januari 29th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

46 sociale huurappartementen in De Dalwachters

Stadlander en Maas-Jacobs slaan de handen ineen voor de bouw van 46 sociale huurappartementen in nieuwbouwwijk De Markiezaten in Bergen op Zoom. Het gaat om het woongebouw De Graaf.

De Graaf is onderdeel van het nieuwbouwproject De Dalwachters. Marc van der Steen, bestuurder bij Stadlander en Kris Maas, directeur/eigenaar bij Maas-Jacobs Groep, tekenden daarvoor een samenwerkingsovereenkomst.

Stijlvolle overgang

Woongebouw De Graaf maakt deel uit van De Dalwachters. Na de woongebouwen De Hertog, De Markies en De Baron is dit de vierde Dalwachter in rij. De gebouwen vormen de overgang van de stad Bergen op Zoom en het aangrenzende natuurlandschap van het Markiezaatsmeer. Samen lijken ze als het ware de wacht te houden over het Dal van de Molenbeek. Vandaar ook de naam De Dalwachters. Passend bij hun adellijke titels voeren ze die taak met veel stijl uit.

Betaalbaar voor brede doelgroep

In woongebouw De Graaf komen 46 sociale huurappartementen. Het gaat om een mix van 2- en 3-kamerappartementen. De woningen zijn zeer energiezuinig. Marc van der Steen, bestuurder bij Stadlander is blij met de nieuwbouwontwikkeling: “Deze samenwerking biedt ons de kans om sociale huurwoningen toe te voegen in de gewilde wijk De Markiezaten. Het gaat om fijne en betaalbare woningen, die we kunnen inzetten voor een brede doelgroep.”

Comfortabel wonen

In het plan staat comfortabel wonen in een mooie, groene omgeving centraal. Kris Maas, van de Maas-Jacobs Groep licht toe: “Wij zijn trots dat dankzij deze samenwerking met Stadlander de nieuwbouwontwikkeling ‘De Dalwachters’ afgerond kan worden. Bergen op Zoom krijgt een mooi appartementengebouw in het sociale segment erbij! Wij kijken uit naar de verdere ontwikkeling en bouw van het project.”

Planning

Om de nieuwbouw mogelijk te maken is een Buitenplanse Omgevingsplanactiviteit (BOPA) nodig. We verwachten binnenkort de ruimtelijke procedure hiervoor op te starten. Eind 2024 kan dan gestart worden met de bouw. De oplevering staat een jaar later gepland, eind 2025. Medio 2025 zullen de huurwoningen aangeboden worden via www.zuidwestwonen.nl.

www.stadlander.nl/dalwachter-degraaf


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X