Nieuws Staedion en Dura Vermeer Bouw Heyma zetten handtekening op turnkey aannemingsovereenkomst

Published on april 11th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Overeenkomst renovatie Van Maerlantlaan

Staedion en Dura Vermeer Bouw Heyma zetten op dinsdag 2 april een handtekening op de turnkey aannemingsovereenkomst voor de renovatie en verduurzaming van 235 woningen rondom de Van Maerlantlaan. De woningen in dit zijn verdeeld over 3 wooncomplexen in de Haagse wijk Moerwijk.

Met de renovatie worden noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd en verbeteringen aangebracht. Op deze wijze worden de woningen gereed gemaakt voor de toekomst. Tijdens de werkzaamheden worden onder andere de badkamer, keuken en toiletten vervangen, balkons vernieuwd, alle kozijnen vervangen en isoleren we de volledige buitenkant van de woongebouwen. Zo wordt voorkomen dat vierkante meters uit de woning verdwijnen.

Door het isoleren van de gebouwen zijn de woningen ’transitiegereed’ en voorbereid om aan te sluiten op het warmtenet. De gasaansluitingen voor koken verdwijnen en er wordt overgestapt naar elektrisch koken. De brandveiligheid wordt verbeterd volgens de huidige regelgeving. De woningen worden zeer energiezuinig en bijna alle woningen krijgen na de renovatie energielabel A. Een impactvolle renovatie, zeker voor de bewoners.

Thuis in een wijk

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “De renovatie geeft de woningen aan de Van Maerlantlaan niet alleen een mooie uitstraling, maar draagt ook bij aan de leefbaarheid en de duurzaamheidsagenda. Ik vind het belangrijk dat onze bewoners zich thuis voelen in hun woning, want wonen gaat over mensen. En voel je je thuis, dan komt dat gevoel ook ten goede aan je eigen omgeving en buurt.“

Edwin Blom, directievoorzitter Dura Vermeer: ‘Moerwijk is een wijk vol met potentie. Samen met Staedion mogen wij werken aan een deel van deze prachtige wijk. We verbeteren niet alleen de woningen maar we laten Moerwijkers weer stralen in hun wijk. We zijn trots dat we samen met Staedion kunnen bouwen aan een sterk, veerkrachtig Moerwijk’.

Lees ook: afgelopen november leverde Staedion 300 nieuwe woningen in Binckhorst.

Gelukkige bewoners

Het belangrijkste gezamenlijke doel is tevreden bewoners met hun gerenoveerde woning. Renoveren in bewoonde staat is nooit een routineklus, het is altijd maatwerk. Eenduidige communicatie in het proces met zowel bewoner als opdrachtgever staat centraal om dit te kunnen realiseren. Hierbij komen sociale en technische processen samen. Dit noemen de initiatiefnemers verbindend renoveren. Dura Vermeer en Staedion begeleiden samen het bewonersproces. 

https://www.staedion.nl/over-staedion/persberichten/overeenkomst-getekend-voor-renovatie-van-maerlantlaan


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X