Nieuws start bouw van eerste 35 woningen De Kreekvelden gevierd

Published on februari 13th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Start bouw 35 huurwoningen De Kreekvelden

Vorige week is in Almere de start van de bouw van de eerste 35 woningen De Kreekvelden gevierd. Een mijlpaal waar feestelijk bij stilgestaan werd door de teams van GoedeStede en Koopmans Bouwgroep B.V. De 35 huurwoningen van GoedeStede, in het plan van in totaal 349 woningen, worden naar verwachting eind 2024 opgeleverd.

Prachtig

Kristian Makkinga van Koopmans Bouw: “De voorbereidingen hebben zo’n 9 jaar geduurd, maar het resultaat wordt prachtig: een groene woonwijk waar mensen samen kunnen komen. Dit is echt een project vóór en dóór mensen. De komende jaren zullen we met een groot team aan de slag gaan om hier in totaal 349 woningen te bouwen, waarvan nu de eerste 35 sociale huurwoningen voor GoedeStede. Mijn oprechte dank gaat uit naar het uitvoeringsteam voor al hun harde werk.”

Ivo Hoppe van GoedeStede: “Voor ons als woningcorporatie worden dit de eerste sociale huurwoningen in Almere Oosterwold. Wij zijn blij dat nu ook huurders die een sociale huurwoning zoeken, terecht kunnen in dit deel van onze stad”.

Lees ook: in 2022 leverde corporatie GoedeStede de eerste drie appartementen van De Rederij in Almere Buiten op.

Kreekvelden

De Kreekvelden is een gezamenlijke ontwikkeling van de Woningstichting GoedeStede en Koopmans Bouwgroep B.V. Het totale plan bestaat uit 349 huur- en koopwoningen waarbij zowel beton- als houten woningen worden gerealiseerd. Het plan ligt midden in het groene landschap van de polder. Het maakt onderdeel uit van Oosterwold, een woongebied in ontwikkeling.

Het plan De Kreekvelden is een duurzaam project. De wijk is ontworpen als toekomstbestendige gemeenschap waar groen en energiezuinig wonen samenkomen. Bij het ontwerp wordt de oorspronkelijke kreek weer zichtbaar en zorgen wadi’s ervoor dat het regenwater op een natuurlijke wijze wordt afgevoerd. Tevens bestaat de mogelijkheid voor bewoners om een eigen moestuin te beheren van circa 35m², gelegen aan de rand van de wijk. Er worden energiezuinige woningen gerealiseerd met energielabel A+++ .

https://www.goedestede.nl/News/2456/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X