Nieuws

Published on juli 8th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonzorg Nederland start nieuwbouw Borgstede 

De nieuwbouw van woonzorgcentrum Borgstede, aan de Marjoleinlaan in Barendrecht, is gestart. Op 29 juni luidden wethouder Dirk Vermaat, Cees van Boven (bestuurder bij Woonzorg Nederland), Jolanda Wakkerman (voorzitter raad van bestuur bij Laurens) en drie bewoners van Borgstede dit heugelijke moment officieel in. Zij drukten gezamenlijk op een grote rode knop, waarna een kleurrijke confettiregen op de bouwlocatie neerdaalde.

De nieuwbouw van Borgstede is een ontwikkeling van Woonzorg Nederland. Zorgorganisatie Laurens huurt het gebouw voor de huisvesting, zorg en begeleiding van ouderen met een intensieve zorgvraag. Met 99 ruime appartementen, gezellige buurtkamers en moderne (zorg)faciliteiten is het nieuwe Borgstede een fijne plek om te wonen, werken en verblijven. Ook komen er aantrekkelijke voorzieningen, waaronder een beweegkamer, een theater en een snoezelruimte. Bovendien heeft het nieuwe Borgstede, samen met het naastgelegen dienstencentrum en de omliggende zelfstandige seniorenwoningen, een belangrijke sociale functie in de wijk.

Ecologische tuin
“We zijn er trots op dat we samen met zorgorganisatie Laurens woonzorgcentrum Borgstede in een nieuw jasje kunnen steken”, zegt Cees van Boven. “Rondom het gebouw komt een ruime ecologische tuin voor de bewoners, zodat zij en hun bezoekers, hiervan kunnen genieten.”

Liefdevolle zorg
Jolanda Wakkerman voegt toe: “Het nieuwe Borgstede wordt een plek waar bewoners op een prachtige locatie, in een mooi en eigentijds appartement wonen. Een plek waar we de juiste zorg kunnen blijven bieden, ook naar de toekomst toe. De bewoners, het personeel en de vrijwilligers gaan natuurlijk mee naar het nieuwe gebouw. En hopelijk ook de sfeer en het gevoel van het oude Borgstede: een fijn thuis waar liefdevolle zorg geleverd wordt en waar ruimte is voor gezelligheid.”

Gefaseerde bouw
De bouw van het nieuwe Borgstede is in handen van Dura Vermeer. De aannemer realiseert de nieuwbouw op de plek van het bestaande Borgstede. Dit gebeurt in verschillende fasen. Zo is een deel van het bestaande verpleeghuis al eerder gesloopt. Bewoners en medewerkers hoeven niet te verhuizen. Zij kunnen op hun vertrouwde plek blijven wonen en werken. De eerste vleugel van de nieuwbouw is gereed in 2023 en zal dan in gebruik genomen worden. Het totale gebouw is naar verwachting in 2025 gereed.
 Fotobijschrift: Met een druk op de rode knop gaat de bouw van Borgstede officieel van start.

V.l.n.r.: Cees van Boven, mevrouw Van Tongerloo, mevrouw Van Uden, mevrouw Diepenveen, wethouder Vermaat, Jolanda Wakkerman

https://www.woonzorg.nl/nieuws/_nieuwbouw_borgstede_officieel_van_start


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X