Nieuws

Published on mei 12th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Arcade start nieuwbouw aan de Sportlaan in De Lier 

Aan de Sportlaan in De Lier ontwikkelt woningcorporatie Arcade een nieuwbouwproject met 42 sociale huurappartementen en 20 vrije sector huureengezinswoningen. Vandaag sloeg Wilfried Stribos, directeur-bestuurder a.i. bij woningcorporatie Arcade de eerste paal van het project. 

De gemeente en Arcade zijn heel lang in gesprek geweest over de ontwikkeling van deze locatie, die eigendom is van de woningcorporatie. “Ik ben trots dat wij na jaren van praten vandaag gestart zijn met de bouw van dit project. Een mooie stap om voldoende betaalbare huurwoningen in Westland te realiseren. Het bouwprogramma van dit project is gevarieerd en voor verschillende doelgroepen bestemd. Daarnaast worden de woningen gasloos opgeleverd en voorzien van diverse duurzame toepassingen, zoals zonnepanelen en een warmtepomp. Hierdoor krijgen de woningen energielabel A++. Goed voor het klimaat en de portemonnee van de toekomstige huurders”, vertelt Wilfried Stribos. 

Wie hier wil wonen moet nog even geduld hebben. Woningcorporatie Arcade verwacht de woningen in het eerste kwartaal van 2024 te kunnen opleveren.

Over de woningen

De 42 sociale huurappartementen komen in een vijflaags appartementengebouw. Er zijn drie verschillende typen driekamerappartementen met een gebruiksoppervlak van circa 70 m2 en een balkon. Onder het gebouw is een overdekte parkeerplaats, een algemene fietsenberging en een scootmobielruimte. De eengezinswoningen hebben drie verdiepingen en een gebruiksoppervlak van bijna 100 m2, een achtertuin met berging, een woonkamer met open keuken en drie slaapkamers.

https://www.arcadewonen.nl/over-ons/nieuws/nieuwbouw-aan-de-sportlaan-in-de-lier-gestart/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X