Nieuws

Published on september 18th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Stelt-Zuid van corporatie Talis ontvangt eerste bewoners

Op 11 september kregen de eerste bewoners van de Stelt-Zuid, het meest zuidelijke stuk van Lent, de sleutel van hun woning. De woningen zijn vlak bij de dijk gebouwd. Een prachtige en erg gewilde plek die nog uitgroeit tot een boomgaardbuurt. De 20 compacte en efficiënt ingedeelde sociale huurwoningen zijn tijdens de coronacrisis in 7 maanden gebouwd. Tot 2025 willen we in heel Nijmegen-Noord 700 huurwoningen opleveren. 

*Bekijk hier een filmpje van de oplevering en verwelkoming van de eerste bewoners van de Stelt-Zuid in Lent.*

“In deze bijzondere tijden hebben we gelukkig door kunnen bouwen. En dat is belangrijk, vanwege de enorme vraag naar betaalbare huurwoningen. Na ruim twee jaar leveren we weer woningen in dit deel van Nijmegen op. Nu er locaties beschikbaar zijn, kunnen we weer bouwen. Ik ben daar erg blij mee en ik kijk uit naar alle 700 woningen die we de komende vijf jaar in Nijmegen-Noord bouwen. Dat is een enorme boost voor de woningmarkt.” Aldus Ronald Leushuis, bestuurder van Talis.

Ook dertigers
De sleutels zaten al in de deur en de bewoners gingen per blok van vijf en op afstand naar binnen. Het kennismaken met de buren en klussen is al begonnen. Florence Kleijnen, manager Verhuur: “Wat een geluk heb je als je in een betaalbare huurwoning op deze adembenemende plek komt te wonen. De bewoners wonen hier alleen of met z’n tweeën. Vandaag heb ik ook een aantal jongere mensen van in de dertig mogen feliciteren. Bijvoorbeeld ook twee jonge mensen die met loting de woning hebben gekregen. Bij onze nieuwbouwwoningen hebben ook starters vaak meer kans, omdat we meerdere woningen via één advertentie aanbieden. De woningen zijn energiezuinig, wat fijn is voor de woonlasten. De indeling is verrassend en compact en richt zich naar buiten. Elk raam is een schilderij met deze mooie omgeving. Iedereen heeft het er over hoe mooi het hier nu al is.”

Focus naar de omgeving
De Vree en Sliepen bouwde de twee blokken van 10 woningen. Vanwege de coronamaatregelen en personeel dat daardoor uitviel, is de bouw met enkele maanden vertraagd. De woningen van 69 m² hebben een huurprijs van € 619,01 (prijspeil 2020), zodat huurders optimaal gebruik kunnen maken van de huurtoeslag. De woningen zijn rug-aan-rug gebouwd, met de focus naar de omgeving. Ze hebben alleen een kleine voortuin. In de woonkeuken kom je binnen, er is geen hal. Op de begane grond zijn ook het toilet en de berging. Op de eerste verdieping is de woonkamer en op de tweede verdieping zijn de slaapkamer en de badkamer. Voor nog twee woningen van de Stelt-Zuid plannen we op het moment de bezichtigingen in. Inschrijven hiervoor kan niet meer.

Bijzonder ontwerp in een unieke buurt
De twee blokken schuurwoningen zijn ontworpen door architectenbureau Nexit uit Arnhem. Ze zijn vanaf de Waalbrug goed te zien. Ze knallen er uit op deze nu nog vlakke plek. Er is veel aandacht besteed aan de architectuur. Het ontwerp met het hout, de grijze daken en de strakke vormgeving sluit aan bij de omgeving die nog gebouwd en geplant wordt. Naast de twee gebouwen van ons, komen er de komende jaren nog zo’n 250 koopwoningen en tientallen fruit- en bloesembomen. De nieuwe bewoners onderhouden de bomen in de buurt onder begeleiding van de gemeente Nijmegen.

Andere plannen
Nu er locaties beschikbaar zijn, kunnen we weer bouwen. Zo wordt nu volop gewerkt aan de bouw van ‘Ecodorp Zuiderveld’, een nieuwe woongemeenschap met 46 woningen en appartementen en ook aan de bouw van 124 appartementen in Woenderskamp. De start van de verhuur hiervan verwachten we in de loop van 2021. Bij Woenderskamp komen ook nog ongeveer 30 eengezinswoningen. Verder hebben we bouwplannen in Hof van Holland voor 50 appartementen boven de winkels in het Hart van de Waalsprong en voor 91 appartementen in een woonzorgcomplex naast dit winkelcentrum. Ook zijn er plannen in de maak voor bijna 200 appartementen bij station Lent en dichtbij De Oversteek. Bij verschillende projecten bouwen we de betaalbare huurwoningen speciaal voor bijzondere doelgroepen, bijvoorbeeld voor ouderen, een woongemeenschap of mensen met fysieke beperkingen.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X