Nieuws

Published on april 20th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie DUWO en GoedeStede werken samen aan studentenwoningen in Almere

Met het zetten van handtekeningen is op 13 april 2022 de samenwerking tussen woningstichting GoedeStede en studentenhuisvester DUWO bekrachtigd. Directeur/bestuurder Arjan Deutekom namens GoedeStede en bestuursvoorzitter Heleen de Vreese namens DUWO, benadrukken daarmee de gezamenlijke inzet voor de bouw van tenminste 1.500 betaalbare studentenwoningen in Almere.

Samen sterk
GoedeStede en DUWO gaan samenwerken om elkaar te versterken. DUWO is de landelijke specialist in studentenhuisvesting. Woningstichting GoedeStede kent Almere als geen ander.

GoedeStede en DUWO worden gezamenlijk eigenaar van de nog te bouwen studentenwoningen. De studentenhuisvester verhuurt en beheert de woningen. DUWO ziet volop voordelen van deze vorm van samenwerking. “We hebben een belangrijke maatschappelijke opdracht om kwalitatief goede woningen voor zoveel mogelijk studenten beschikbaar te hebben, al of niet in eigendom,” zegt Heleen de Vreese, voorzitter van de Raad van Bestuur van DUWO. “Samenwerking met GoedeStede helpt hier enorm bij. Wij kennen de studentendoelgroep goed en zij kennen bij uitstek de situatie in Almere.”

Arjan Deutekom, directeur/bestuurder van GoedeStede: “Studenten zijn een belangrijke, maar onderbelichte doelgroep voor onze stad. Met deze samenwerking willen wij hen ruimte bieden om bij te dragen aan een bruisende binnenstad; de nieuwe campus tussen Station Almere Centraal en het Weerwater.”

De plannen voor nieuwbouw aan het Weerwater zijn volop in ontwikkeling en worden afgestemd met de gemeente Almere. Als alle procedures zijn doorlopen, kan de eerste schop de grond in.

https://www.goedestede.nl/News/2197/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X