Nieuws 'thuis draagt bij aan duurzame samenleving

Published on januari 15th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Groot succes voor Huurdersraad ’thuis

Goed wonen moet ook op de lange termijn mogelijk blijven. ‘Thuis draagt daarom actief bij aan een duurzame samenleving. Dit doet ‘thuis in Eindhoven samen met de huurders. De Huurdersraad kreeg een budget van 275.000 euro voor duurzaamheidsmaatregelen.

Belangrijk was dat de maatregelen zouden passen binnen de filosofie van The Natural Step (TNS). Een werkwijze waar ’thuis voor kiest bij het realiseren van de duurzaamheidsambities. Dankzij de actieve betrokkenheid van de huurders, die meedachten via nieuwsbriefoproepen, huurderspanel-enquêtes en een duurzaamheidsavond, heeft de Huurdersraad het budget goed ingezet.

Radiatorventilator of regenton

Met een regenton vangen huurders hemelwater op en gebruiken dit opnieuw om bijvoorbeeld planten water te geven of de auto te wassen. De regenton biedt niet alleen praktische voordelen, maar zorgt er ook voor dat het schone hemelwater niet in het riool terecht komt. De regenton wordt geïnstalleerd door een afkoppelcoach van ’thuis. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Waterschap De Dommel. Zij stimuleren dergelijke initiatieven van harte en hebben hiervoor subsidie beschikbaar gesteld.

Een radiatorventilator verbetert de warmteverspreiding in huis, waardoor huurders de thermostaat tot wel 2 graden lager kunnen zetten en zo energie  besparen.

Lees ook: in 2022 startte ’thuis met de bouw van de eerste WoonST-woningen in Veldhoven.

Een overweldigend succes 

‘Thuis stelt: We zijn ontzettend blij met de enorme belangstelling van huurders voor deze duurzaamheidsinitiatieven. Het succes van deze duurzaamheidsactie heeft ons verrast, met ruim 2000 reacties van huurders die geïnteresseerd zijn. Alle radiatorventilatoren zijn inmiddels vergeven en door de grote vraag kan het enige tijd duren voordat alle aanvragen voor een regenton behandeld kunnen worden. We doen ons best om iedereen zo snel mogelijk te voorzien. We kijken uit naar de positieve impact die deze maatregelen hebben.’

https://www.mijn-thuis.nl/nieuws/groot-succes-voor-huurdersraad-thuis/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X