Nieuws

Published on juli 2nd, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Uitkomsten leefbaarheidsonderzoek positief

Vier maanden werkten ze eraan. De vier studenten van Hogeschool Saxion die namens Woonpalet de leefbaarheid in Zeewolde onderzochten onder huurders van Woonpalet. Vorige week presenteerden ze de uitkomsten van hun onderzoek aan hun stagebegeleider, Huurdersbelangen Zeewolde, medewerkers van Gemeente Zeewolde en van Woonpalet.

Positieve score

In het onderzoek is aandacht voor de woning, de buurt, eventuele eenzaamheid en verduurzaming en voor de rol van Woonpalet bij dit alles. Op bijna alle onderdelen wordt een positieve score gegeven.

Huurders van Woonpalet beoordelen hun woonplezier bijvoorbeeld gemiddeld met een 7,6. Ze zijn tevreden over hoe hun woning eruit ziet (7,5) en de indeling ervan. De verwarming van de woning scoort een 7 en de ventilatie en geluidsisolatie een 6,5.

Het zijn goede scores, waarbij het wel belangrijk is op te merken dat de scores allemaal lager iets liggen dan in 2019. Van de ondervraagden voelt 12% zich eenzaam. Bijna 4,7% ervaart ernstige eenzaamheid. Een belangrijk signaal.

Des te beter dus dat de coalitie ‘Zeewolde Samen’ waarin Woonpalet participeert, actief is. De duurzaamheid van de woning scoort gemiddeld een 7,7. 24% van de huurders ziet de woning graag beter geïsoleerd. Zowel wat geluid als ook wat binnenklimaat betreft.

Aandachtspunten

Meer en duidelijker communiceren over duurzaamheidsmaatregelen en het afhandelen van reparatieverzoeken zijn belangrijke aandachtspunten. Verder is de daling in de beoordeling van leefbaarheid op de meeste thema’s (veiligheid uitgezonderd) ten opzichte van 2019 een belangrijk signaal. Hoewel het verschil niet groot is, is het voor Woonpalet aanleiding om zich – samen met gemeente Zeewolde – te beraden op te nemen acties. Deze krijgen in de loop van dit jaar vorm.

De studenten

Het onderzoek is gedaan door Bram Bijen en Bram Smaardijk (studenten Ruimtelijke Ordering & Planologie), Wesley Dekkers (student Klimaat & Management) en Stijn Kegels (student Stedenbouwkundig ontwerpen).

https://www.woonpalet.net/News/2221


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X