Nieuws

Published on mei 7th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie UWOON start nieuwbouw Tinnegieter Harderwijk

Samen met ontwikkelende bouwer Trebbe ontwikkelt UWOON 78 woningen en appartementen aan de Marijke- en Margrietlaan in Harderwijk. Met het ondertekenen van de aannemingsovereenkomst op 29 april jl. door Trebbe en UWOON is het startsein gegeven voor de bouw.

Na het ondertekenen van de overeenkomst markeerden UWOON-directeur Fleur Imming en Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe symbolisch de start bouw. Dit deden zij door het bouwdoek gezamenlijk te onthullen. Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe: “Wij vinden het fantastisch dat wij samen met UWOON de wijk Tinnegieter klaar mogen maken voor de toekomst. Voor ons is dit een prachtige, integrale opdracht waarbij wij de ontwikkeling, de bouw en bewonersbegeleiding voor onze rekening mogen nemen.”

Oog voor de toekomst
In opdracht van UWOON wordt de wijk opnieuw ingedeeld en komt er meer diversiteit in het aanbod. De herstructurering omvat zowel renovatie als nieuwbouw. De renovatie van de vijf woningen startte in de herfst van vorig jaar en werd twee maanden later afgerond. 60 bestaande huurwoningen maken plaats voor 78 energiezuinige huur- en koopwoningen, naar een ontwerp van Cees de Bruin Architecten uit Zwolle. Door de nieuwe indeling van de wijk wordt de leefbaar- en saamhorigheid van de wijk vergroot. Centraal wordt een park aangelegd waar buurtbewoners samen kunnen komen en kinderen kunnen spelen.

De woningen en appartementen worden comfortabel en energiezuinig, door onder andere pv-panelen en hoogwaardige isolatie. Voor de verwarming en het warmtapwater worden de woningen voorzien van een warmtepomp. Daarnaast heeft UWOON samen met gemeente Harderwijk gekeken hoe het openbaar gebied klimaatadaptief in te richten. Een onderdeel hiervan is om bij de woningen het hemelwater direct in de grond te laten infiltreren.

Samenwerking omwonende
De eerste plannen werden in 2017 besproken met de huidige bewoners. Na dit gesprek heeft UWOON samen met bewoners gezocht naar invulling van de nieuwe wijk. De wensen van de bewoners zijn vertaald naar een ruimtelijk plan waaraan iedereen heeft kunnen bijgedragen. UWOON heeft dit ruimtelijk plan aanbesteed en uiteindelijk Trebbe geselecteerd om het plan te realiseren. Fleur Imming geeft aan trots te zijn op het resultaat van de voorbereiding van het project. “Het is goed om zulke ingrijpende projecten samen met de buurtbewoners op te pakken”.

Uitvoering bouw
Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd. De eerste 15 woningen zijn gesloopt, begin juni start de bouw van de eerste 16 appartementen. De verwachting is dat dit appartementengebouw het eerste kwartaal 2022 wordt opgeleverd. Een aantal van deze appartementen wordt ingezet als wisselwoning voor de huidige bewoners die terugkeren naar de (nieuwbouw)wijk. Nadat alle bewoners van de huidige woningen een ander (tijdelijke) woning hebben gevonden worden de overige 45 woningen gesloopt. De tweede fase start eind 2022 en bestaat uit 62 woningen, waarvan 18 bestemd zijn voor de verkoop. Eind 2023 hoopt UWOON alle 62 woningen en het openbare gebied gereed te hebben zodat de nieuwe bewoners van de wijk hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woning. In het plan worden in totaal 18 koopwoningen gerealiseerd.

Reageren op de woningen
Vanaf juni 2020 kunnen belangstellenden voor de appartementen reageren via de website www.hurennoordveluwe.nl. UWOON zal de start van de verhuur aankondigen. Naar verwachting worden de appartementen begin 2022 opgeleverd.

De verhuur van de tweede fase start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022, de verkoop start eerste kwartaal 2022. UWOON zal de start van de verhuur en verkoop aankondigen.

Fotobijschrift: UWOON-directeur Fleur Imming (rechts) en Trebbe directeur Antje de Groot-Schuttert (links) ondertekenen de aannemingsovereenkomst voor de realisatie van 78 energiezuinige sociale huur- en koopwoningen.

https://www.uwoon.nl/over-uwoon/meer-informatie/nieuws/nieuwsbericht/officieel-gestart-nieuwbouw-tinnegieter-harderwijk


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X