Nieuws

Published on februari 4th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Verduurzaming huurwoningen Woningstichting Barneveld in Goudenstein gereed

In twee weken tijd je woning van label C naar label A. Dat maakten een kleine zestig huishoudens in Goudenstein, allen huurders bij corporatie Woningstichting Barneveld, in de afgelopen periode mee. Daarmee werden de woningen van deze huurders een stuk comfortabeler en energiezuiniger. Eind augustus startte de woningstichting met de werkzaamheden die eind 2018 werden afgerond. De komende tien jaar investeert Woningstichting Barneveld circa € 58 miljoen in het verduurzamen van nog meer huurwoningen.

Speerpunt

Duurzaamheid met kwaliteit is één van de speerpunten van Woningstichting Barneveld. De woningstichting is aan de slag om woningen beter te isoleren en duurzamer te maken. In 2018 werden 57 eengezinswoningen aan de Goudenstein flink aangepakt. “Het is voor het eerst dat we op deze schaal bestaande huurwoningen verduurzamen”, vertelt Michiel Soldaat, projectleider bij Woningstichting Barneveld.

Maatregelen

Van de 73 huishoudens in Goudenstein wilden er maar liefst 57 in aanmerking komen voor verduurzaming van hun huurwoning. Per woning was de aannemer ongeveer twee weken bezig om de woning van label C naar label A te brengen. Om dit te bereiken werd HR++ glas, en dak-, vloer-, en gevelisolatie toegepast. Kieren werden gedicht en er werd een nieuw, hoogwaardig ventilatiesysteem aangebracht. Ten slotte werden er ook nog zonnepanelen op de woningen geplaatst.

Fikse besparing

De opbrengst van de zonnepanelen, samen met alle andere maatregelen, zorgen voor een fikse besparing op de energierekening. Terwijl de huurders alleen voor de panelen een bijdrage betalen van € 10 per maand. “Nu de winter is aangetreden, het echt kouder is geworden, merken de huurders welk verschil de verbeterde isolatie maakt”, zo weet Michiel. “Hun huis wordt sneller warm en de cv slaat minder snel aan. Dat zien ze straks terug op hun energierekening. Bovendien is de woning een stuk comfortabeler geworden. En daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.”

Duurzaamheidsambitie

De komende tien jaar investeert Woningstichting Barneveld circa € 58 miljoen extra in duurzaamheid, te beginnen met 169 eengezinswoningen aan de Valkhof in Barneveld. Deze investeringen maken onderdeel uit van de duurzaamheidsambitie van Woningstichting Barneveld, met als uiteindelijk doel dat alle huurwoningen in 2050 energieneutraal en aardgasloos zijn.

Zie https://www.wstg-barneveld.nl/over-ons/nieuws/nieuwsberichten/verduurzaming-huurwoningen-goudenstein-gereed/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X