Nieuws

Published on september 6th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonzorg Nederland levert eerste vernieuwde toren Ruitersbos op

Op 29 augustus heeft Woonzorg Nederland de eerste vernieuwde toren van woonzorgcomplex Ruitersbos opgeleverd. Het gaat om 37 nieuwe appartementen waar senioren in gaan wonen. De bouw heeft exact een jaar geduurd, voordat het werd opgeleverd. 

Ruitersbos
Op loopafstand van het Mastbos in Breda ligt seniorenresidentie Ruitersbos. Het wooncomplex bestaat uit twee torens. De twee vorige wooncomplexen stammen uit de jaren ’60 en waren verouderd. Overwogen is nog de gebouwen te renoveren, maar dat bleek niet haalbaar. Met het oog op duurzaamheid en de veranderde zorgbehoefte worden beide torens vernieuwd. Het sloop-nieuwbouw project biedt ook de mogelijkheid om meer woningen terug te bouwen, van 44 naar in totaal 73 stuks. De eerste toren is nu opgeleverd. Naar verwachting wordt de tweede toren eind volgend jaar in gebruik genomen.  

“Met deze nieuwe woningen willen we een impuls geven aan de seniorenhuisvesting in Breda”, zegt Woonzorg Nederland-bestuursvoorzitter Cees van Boven. “Woonzorg Nederland is de grootste sociale verhuurder aan senioren. Het is onze missie om voldoende passend en betaalbaar aanbod te realiseren. We zijn dan ook verheugd dat we dit project, samen met de gemeente en onze andere partners, hebben kunnen realiseren.”

Wethouder Daan Quaars (Bouwen en wonen): “We willen dat mensen van alle leeftijden een betaalbare plek hebben in Breda om te wonen. Dit is  met seniorenresidentie Ruitersbos gelukt. Het past perfect in onze ambitie om woonruimte voor ouderen te realiseren. De combinatie van sociale huur, zorg aan huis en verpleeghuiszorg in Ruitersbos zorgt ervoor dat mensen langer zelfstandig kunnen wonen in een mooie, veilige en beschutte omgeving.”

Open corridor
De nieuwe gebouwen met allebei zeven woonlagen hebben een chique uitstraling en worden met elkaar verbonden door een open corridor, een overdekte loopgang. De parkeerplaatsen komen op eigen terrein.

https://www.woonzorg.nl/nieuws/woonzorg-nederland-levert-eerste-vernieuwde-toren-ruitersbos-op


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X