Nieuws Vidomes en Heembouw Wonen vierden oplevering van 67 sociale huurappartementen

Published on maart 19th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Nieuw woongeluk: 67 sociale huurwoningen in Zoetermeer

Feest aan de Du Meelaan in Zoetermeer. Woningcorporatie Vidomes en bouwpartner Heembouw Wonen vierden samen met de nieuwe bewoners de oplevering van 67 sociale huurappartementen. Stuk voor stuk nieuw, gasloos én energiezuinig. Van warmtepompen tot oplaadpunten voor elektrische voertuigen. De eerste bewoners wonen er al!

Speeddaten

Daphne Braal, bestuurder bij Vidomes, proostte deze maand met de nieuwe huurders op veel woongeluk. Daarna gingen de bewoners speeddaten, om elkaar als buren alvast wat beter te leren kennen. Aan de hand van zelfbedachte vragen óf die van de speciale Vidomes-kaartenset. De reacties waren positief. Bewoners gaven aan dat ze het erg leuk vonden om hun buren op deze manier te ontmoeten. Bewoners die de sleutel van hun nieuwe woning nog níet hadden, vertelden dat ze niet kunnen wachten tot het zover is.

Lees ook: vorig jaar realiseerde Vidomes duurzame zonnestroom voor hoogbouw in Delft.

Jong en oud

Van de 67 nieuwe betaalbare woningen zijn 42 zeer geschikt voor senioren, en de overige voor alle leeftijden. Die seniorenwoningen zijn hard nodig in Zoetermeer, omdat de vergrijzingsproblematiek hier groter is dan in veel andere gemeenten.

Daphne Braal: “We willen de doorstroming bevorderen. Daarom gaven we bijvoorbeeld bij deze nieuwe woningen voorrang aan oudere mensen die een grotere woning achterlaten. Daarmee helpen we zowel senioren aan een passende woning waar ze langer zelfstandig kunnen wonen, als gezinnen die een grotere woning nodig hebben. Win-win dus!”

Vernieuwing Palenstein

Op de plek van de nieuwbouwwoningen stonden voorheen galerijflats. Het nieuwe gebouw bestaat uit een deel met vier woonlagen, en een deel met negen woonlagen. Met 46 3-kamerappartementen en 21 2-kamerappartementen. Dit project is onderdeel van de vernieuwingsplannen van de gemeente Zoetermeer en de woningcorporaties Vidomes, De Goede Woning en Stedelink. Alles is erop gericht om samen het woningaanbod, de openbare ruimte én de voorzieningen te verbeteren. Prettig wonen dus. Meer weten? Kijk op vidomes.nl/projecten.

https://www.vidomes.nl/over-ons/actueel/nieuws/nieuw-woongeluk-67-sociale-huurwoningen-opgeleverd-in-palenstein/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X