Nieuws Vijf huurders vormen Huurdersplatform Woongoed Middelburg

Published on februari 1st, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Huurdersplatform Woongoed Middelburg van start

Vijf huurders van Woongoed Middelburg vormen sinds kort het Huurdersplatform Woongoed Middelburg. Het is een groep huurders die namens alle huurders van Woongoed overleg voert met Woongoed.

Ze denken mee en geven gevraagd én ongevraagd advies over alles wat met goed wonen en leefbaarheid te maken heeft. Het huurdersplatform werkt hierbij samen met de bestaande Raad van Advies die al een aantal jaar actief is. In de Raad van Advies zitten maatschappelijk betrokken mensen die de belangen van huurders kennen vanuit hun functie, positie en ervaring.

Juiste keuzes

Reinier de Jonge, directeur-bestuurder Woongoed Middelburg, vertelt waarom het zo goed is dat een aantal huurders zich hebben ingezet om een huurdersvertegenwoordiging te organiseren.

“Het belang van de huurder in allerlei vraagstukken is groot. Dankzij dit Huurdersplatform zijn zij weer vertegenwoordigd. We gaan met ze in gesprek over betaalbaar wonen, een fijne woning en woonomgeving, de huisvesting van veel verschillende doelgroepen, onze dienstverlening en de opgave om extra huurwoningen toe te voegen. Met elkaar kunnen we de juiste keuzes maken voor nu, maar ook voor in de toekomst.”

Lees ook: in 2021 bouwde Woongoed Middelburg aan 119 appartementen.

Actief meepraten

Namens het Huurdersplatform roepen Tamara Dekkers en Carla Overgaag alle huurders van Woongoed op actief mee te praten. “Wij kunnen niet alles zelf bedenken. Gelukkig zijn er al een paar huurders die ons ondersteunen. Maar we horen graag wat anderen belangrijk vinden. Dit voorjaar willen we daarom een bewonersbijeenkomst organiseren. Daar kunnen huurders vertellen welke onderwerpen zij belangrijk vinden. Of ideeën delen waar Woongoed zelf niet aan heeft gedacht. Ook kunnen ze daar kennis met ons maken en in gesprek gaan met de wijkbeheerders. Later dit jaar komen er dan themabijeenkomsten. Dan praten we met elkaar over één bepaald onderwerp, zoals dienstverlening, woonkwaliteit of leefbaarheid.”

Bruggenbouwer

Het Huurdersplatform is niet bedoeld om persoonlijke klachten door te geven. “Het gaat echt om onderwerpen die bij de grote groep huurders leven. Als er iets is wat de hele buurt als een probleem ervaart, dan horen we dat graag. En we geven ook geen juridisch advies, maar kunnen wel een luisterend oor bieden. We vinden het belangrijk om positief met Woongoed om de tafel te gaan zitten. Dat we naar elkaar luisteren en vooral denken in oplossingen. Daarom zit in ons logo ook een brug verwerkt: we willen een bruggenbouwer zijn tussen huurders, Woongoed, de gemeente en eventueel andere partijen.”

Reinier de Jonge kijkt uit naar de samenwerking: “Die brug in het logo is inderdaad een mooi symbool. Ik ben ervan overtuigd dat je met respect voor elkaar en goed luisteren naar elkaar meer kunt bereiken. Woongoed bouwt graag verder mee aan deze brug en zal zich daar vol voor inzetten.”

https://www.woongoed.nl/News/3917/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X