Nieuws

Published on juli 10th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Warmtenet Muiderberg stap dichterbij

Warmtebedrijf Muiderberg, energiecoöperatie Wattnu en woningcorporatie G&O hebben deze maand een intentieovereenkomst getekend. Daarin spreken ze af om sociale huurwoningen aan te sluiten op het warmtenet en de huurders actief te informeren en adviseren.

De corporatie benadrukt dat huurders altijd de vrije keuze hebben. De ondertekening is een volgende stap in het verduurzamen van de woningen van G&O. De komende tijd onderzoekt de corporatie of de huurwoningen kunnen worden aangesloten. Voor huurders is een informatieavond belegd.

Overname Ymere

G&O heeft in 2022 ongeveer 800 huurwoningen van Ymere overgenomen. In Muiderberg waren dat er 250. Deze woningen gaat de corporatie nu verduurzamen. Tegelijkertijd zoekt G&O naar mogelijkheden om bij te dragen aan de energietransitie, zodat de woningen CO2 neutraal worden. Daarom is er sinds de overname contact met Warmtebedrijf Muiderberg over aansluiting op een warmtenet voor Muiderberg. Met als resultaat de getekende intentieovereenkomst.

Verwarming

Warmtenet Muiderberg is een initiatief van bewoners uit Muiderberg en energiecoöperatie Wattnu. Een warmtenet is een duurzame vorm van verwarming. Via de buizen van het warmtenet wordt de warmte uit het IJmeer naar de woningen getransporteerd. Een warmtewisselaar in de woning zet de warmte door naar de verwarmingsbuizen en naar het warme water uit de kraan.

De komende tijd onderzoekt G&O of de sociale huurwoningen in Muiderberg kunnen worden aangesloten. Daarin zijn de kosten voor G&O en dan vooral de warmtekosten voor bewoners belangrijk. Deze mogen niet hoger zijn dan nu met de cv-ketels en moeten ook in de toekomst aantrekkelijk blijven.

Vervolgstappen

De komende tijd onderzoekt G&O dus of de woningen in Muiderberg kunnen worden aangesloten op het warmtenet. Als dat zo is, dan worden warmteleidingen aangelegd in de straat en woningen. Dit doet G&O gelijktijdig met verduurzamingswerkzaamheden die al gepland staan. Tijdens die verduurzamingswerkzaamheden, waaronder isoleren, bereidt de corporatie de woningen dan voor op aansluiting op het warmtenet op een later moment. Meer duidelijkheid over dit alles wordt in de tweede helft van het jaar verwacht.

Bron: https://www.wonenbijgeno.nl/actueel/nieuwsoverzicht/warmtenet-muiderberg-stap-dichterbij


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X