Nieuws werkzaamheden in Zoetermeer zijn afgerond

Published on december 12th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Feestelijke oplevering seniorenappartementen Vaartdreef in Zoetermeer

De werkzaamheden aan de 60 woningen en het woongebouw aan de Vaartdreef in Zoetermeer zijn – na een verbouwingsperiode van een jaar – afgerond. Op donderdag 7 december 2023 werd dit feestelijk gevierd samen met bewoners, Vidomes bestuurder Daphne Braal, wethouder Ronald Weerwag en Arno Kleisterlee, directeur Heijmans Woningbouw B.V. De werkzaamheden hebben een jaar geduurd.

Duurzame maatregelen uitgevoerd en 10 nieuwe appartementen toegevoegd

In opdracht van Vidomes heeft bouwbedrijf Heijmans de bestaande 50 appartementen goed geïsoleerd en voorzien van nieuwe ventilatie- en verwarmingsinstallaties. Ook de keukens en badkamers van alle woningen zijn vervangen. Aan het complex zijn tien nieuwe appartementen toegevoegd: vijf in het voormalige hospice en vijf in de extra woonlaag die boven op het lage gedeelte is gerealiseerd (zogenaamde optopwoningen). Alle nieuwe appartementen zijn inmiddels verhuurd. 

Lees ook: In maart realiseerde Vidomes duurzame zonnestroom voor hoogbouw in Delft.

Positieve impuls voor de binnenstedelijke ontwikkeling

“Door het optoppen van bestaand woningcorporatiebezit geven we de binnenstedelijke ontwikkeling van Zoetermeer een positieve impuls”, stelt wethouder Ronald Weerwag. “Op deze manier creëren we niet alleen op efficiënte wijze extra wooneenheden, we maken tegelijkertijd ook optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.” Volgens hem is het samen bouwen aan een duurzame en levendige toekomst voor de Zoetermeerse gemeenschap van groot belang. “Zoetermeer zal bruisen van vernieuwing en groei, terwijl we tegelijkertijd het historische karakter van onze stad behouden.”

Moderne uitstraling

Het woongebouw aan de Vaartdreef kreeg ook aan de buitenkant een ware metamorfose. Steenhuis Bukman architecten maakte het ontwerp. De gevel is nu geïsoleerd en voorzien van steenstrips en er zijn nieuwe glazen balkonhekken geplaatst. Ook de entree werd vernieuwd waardoor het complex nu een moderne uitstraling heeft gekregen. Deze uitstraling wordt ook doorgetrokken naar de volgende fase waarbij het verzorgingshuis ’t Seghe Waert wordt getransformeerd met ernaast een nieuw appartementengebouw.

Met bewoners wordt de collectieve tuin ingericht

In 2024 worden er – samen met bewoners – plannen gemaakt voor de collectieve tuin. Een kleine voorzet gaf Arno Kleisterlee al door een bijenhotel te overhandigen aan de bewoners. Een mooi begin om deze tuin natuurinclusief te maken.  

Vervolg: realisatie van twee deelprojecten

Op dit moment werkt Vidomes plannen uit voor de volgende twee deelprojecten en worden de bewoners hierover geïnformeerd. Daarna kunnen procedures in gang gezet worden voor de transformatie van het verzorgingstehuis ’t Seghe Waert en de te realiseren nieuwbouw. De bedoeling is om de huidige 180 onzelfstandige wooneenheden in het verzorgingstehuis om te bouwen naar zo’n 130 zelfstandige woningen voor verschillende groepen huurders. En dat er bovenop het tehuis 17 optopwoningen komen.

Voor de te realiseren nieuwbouw is het plan om een appartementencomplex te bouwen met  ongeveer 45 woningen. Om het onderlinge contact tussen de (wijk)bewoners te stimuleren komt er een ontmoetingsruimte. Meer informatie over deze deelprojecten staat op vidomes.nl/projecten.

Daphne Braal is blij met de projectontwikkelingen aan de Vaartdreef. “Een groot deel van de woningen zal geschikt zijn voor senioren, waar ze langer zelfstandig kunnen wonen. En die woningen zijn hard nodig in Zoetermeer, omdat de vergrijzingsproblematiek hier groter is dan in veel andere gemeenten. Zo pakken we samen door om de woningnood tegen te gaan.”

https://www.vidomes.nl/over-ons/actueel/nieuws/feestelijke-oplevering-seniorenappartementen-vaartdreef-in-zoetermeer/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X