Nieuws

Published on oktober 22nd, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Domijn start nieuwbouw aan de Wicher Nijkampstraat in Stevenfenne

De hekken rondom de bouwplaats verraden al dat er iets gebeurt aan de Wicher Nijkampstraat. Er is gestart met de bouw van 12 duurzame portiekwoningen. In de wijk Stevenfenne komen binnen nu en volgend voorjaar deze appartementen voor één- of tweepersoonshuishoudens. Een type woning waar bij ons veel vraag naar is.

De belangstelling voor huur van deze nieuw te bouwen portiekwoningen is groot. We zien steeds meer vraag naar woningen die geschikt zijn voor mensen die alleen of met z’n tweeën wonen. Naast deze 12 portiekwoningen van Domijn komen er ook 20 koopwoningen aangeboden door Trebbe. En juist deze mix van huur en koop naast elkaar, zorgt voor een mooie gemengde wijk. De woningen zijn op dit moment aangeboden aan toekomstige huurders via ons lotingsysteem. Zij horen eind deze maand meer. 

Indeling en uitvoering van de woningen
In het gebouw komen 8 portiekwoningen met een oppervlakte van 42m2. De andere 4 woningen zijn met een oppervlakte van 49 m2 iets ruimer van opzet. Elk appartement krijgt een slaapkamer, woonkamer met keuken en een aparte badkamer. Dit mooie project gaan we natuurlijk ook zeer duurzaam uitvoeren. Zo krijgt het gebouw goede isolatie, onderhoudsarme materialen, zonnepanelen en een elektrische warmtepomp. Voor de nieuwe bewoners betekent dit straks dat ze lage energielasten hebben. Met het warmtewerende glas in de zuid- en westgevel, zorgt dit voor extra woongenot.

Snelle bouw door goede voorbereiding
De bouw loopt op dit moment volgens planning. Trebbe is begonnen met het uitgraven van de fundering en alle voorbereidingen voor dit nieuwbouwproject. Er komen straks kant-en-klare gevels met kozijnen en keramische steenstrips naar de bouwplaats. Zo kunnen ze de bouw in relatief korte tijd uitvoeren. Bijkomend voordeel is dat er minder transport van en naar de bouwplaats nodig is. Dat betekent minder overlast voor de omwonenden. En minder belasting voor het milieu. Dit zijn belangrijke voordelen van deze vorm van industriële bouw.

Passend bij de stijl van de jaren ‘50
De 12 portiekwoningen in Nieuw Fenne zijn ontworpen door Peters en Lammerink architecten. Het ontwerp is geïnspireerd op de architectuurstijl van de jaren ’50 uit de vorige eeuw. Met dit uiterlijk passen de woningen straks heel mooi in de wijk. We kijken uit naar de oplevering van de nieuwbouw. Dit wordt een hele mooie, nieuwe buurt. De samenwerking met de bouwers verloopt goed en we verwachten dat we in maart-april de sleutels kunnen overhandigen aan de huurders.

https://www.domijn.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X