Nieuws https://www.youtube.com/watch?v=vJlcMYfD7rM

Published on november 11th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Windenergie in de gebouwde omgeving

Een nieuw concept voor windenergie in de gebouwde omgeving. De turbinemuur is interessant bij grote gebouwen met grote muuroppervlakten als alternatief voor conventionele windturbines.

De ontwikkeling van windenergie produceert steeds nieuwe concepten. Nu kwam de redactie van Vastgoedsturing een concept tegen dat goed geïntegreerd kan worden in de gebouwde omgeving. Het is een prototype van een muur van 7,5 meter lang en 2,5 meter hoog, maar kan tot vrijwel elke afmeting worden geschaald. Een dergelijk modulair paneel kan bijvoorbeeld worden verbonden met andere soortgelijke panelen, op dezelfde manier waarop nu individuele zonnepanelen gebruikt worden om een ​​dak te bedekken.

Zo’n turbinemuur geïnstalleerd aan één zijde van een woning zou in de jaarlijkse energiebehoefte van een gemiddelde huis kunnen voorzien. Maar het wordt pas echt interessant bij grote gebouwen met grote muuroppervlakten als alternatief voor conventionele windturbines die veel ruimte in beslag nemen, lawaaierig zijn en als een obstakel voor het visuele landschap gezien worden. Wandturbines kunnen een acceptabel compromis zijn.

Foto: Ontwerper Joe Doucet heeft een windturbinemuur gemaakt die huizen van stroom kan voorzien en ook als een prachtig kinetisch beeldhouwwerk fungeert


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X